Gevulde avocado met garnalen

Nog even een paar dagen geduld en dan deel ik mijn kerstmenu met jullie. Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden. Tussendoor komen ook andere kerst recepten online met menu suggesties. De gevulde avocado met garnalen is hier een goed voorbeeld van.

Gevulde avocado met garnalen

Een paar weken geleden kwamen vrienden bij ons eten. Manlief maakte verse pasta en ik zou een voorgerechtje voorbereiden. Alleen had ik even geen idee. In de supermarkt zag ik van die mini avocado’s. Toen wist ik direct wat het ging worden: gevulde avocado met kipfilet. Euh, Linda let je wel op? De foto laat toch echt gevulde avocado met garnalen zien. Klopt! Dit hapje heeft inmiddels al 2x bij ons op tafel gestaan. Een keer met gerookte kipfilet én met garnalen.

Gevulde avocado met garnalen

Voor een gewoon dinertje vul je de avocado’s met gerookte kip. Met de feestdagen voor de deur is een vulling met garnalen net iets specialer. Nu weet ik dat niet iedereen gek is schaaldieren, dus kijk wat bij je gezelschap past.

Deze mini avocado’s vul je daarnaast met mango, lente ui en een saus van crème fraîche en zoete chilisaus. Het zijn kleine smaakbommetjes en de avocado’s hebben precies een goed maatje en zijn een fijn voorgerechtje. Kijk onderaan het recept voor een kerstmenu suggestie.

Gevulde avocado met garnalen

Gevulde avocado met garnalen

voor 4 personen

  • 2 rijpe mini avocado’s
  • 1 rijpe mango
  • 2 lente uitjes
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 150 gram garnalen/rivierkreeftjes of gerookte kipfilet
  • handje vers gehakte koriander
  • optioneel: veldsla ter decoratie

Hoe maak je de gevulde avocado met garnalen:

  1. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd in blokjes.
  2. Verwijder de schil en pit van de mango en snijd in blokjes. Snijd de lente ui in ringetjes.
  3. Maak een sausje van de chilisaus en crème fraîche.
  4. Meng de avocado blokjes, mango, lente ui, saus en eiwitten naar keuze (garnalen, rivierkreeftjes of kipfilet) voorzichtig door elkaar.
  5. Schep het mengsel terug in de avocado en garneer met koriander. Leg eventueel veldsla op een schaal en zet de gevulde avocado’s erop.

Tip: dit recept kun je door de avocado en mango niet zo goed voorbereiden. De ui en de saus kun je alvast maken en de kipfilet snijden (als je hiervoor kiest). Voor de rest maak je dit voorgerecht ter plekke, want het kost je niet veel tijd.

Gevulde avocado met garnalen

Kerstmenu suggestie

Crostini rauwe ham met salie

***

Gevulde avocado met garnalen

***

Hele zalm met dukkah

Krieltjes uit de oven

Gekarameliseerde venkel

***

Stoofperen met speculaas

***

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.