Nog geen beoordelingen

Koken met Alpro Cuisine + recept gegrild fruit met aardbeienroom

Tijdens de dag van de Duurzaamheid (10 oktober) was ik uitgenodigd door Alpro voor een kookworkshop. Deze dag stond in het teken van minder voedselverspilling en duurzamer eten. Iedereen werd gevraagd om restjes groente en fruit -die je eigenlijk al had willen weggooien – mee te nemen. Met elkaar gingen wij een No Waste Challenge aan, om met de “left-overs” heerlijke gerechten te maken.

Koken met Alpro 2

Voor diegene die Alpro nog niet kennen, zij voeren een assortiment met plantaardige producten. Hierbij moet je denken aan plantaardige melk, yoghurt, vla en cuisine (kookroom). Meer plantaardig eten is goed voor je lijf en zo draag je ook je steentje bij aan een beter milieu. Toevallig gebruik ik zelf de Soya Cuisine, aangezien al mijn gezinsleden lactose intolerant zijn. Handig voor in een hartige taart of om soep en sauzen op smaak mee te brengen.

Maar even terug naar de workshop. Wij werden ontvangen in de Kookfabriek in Rotterdam. Na een korte introductie van Berdien Siere van Kleur op je bord, werden wij uitgedaagd om out of the box een 3 gangen menu te maken met alle restanten groente en fruit. Ik vormde samen met Reny een team. Wij hebben enorm veel lol gehad, al vielen onze gerechten niet in de prijzen.

Koken met Alpro 3

Ik deel graag ons toetje dat ik samen met foodie vriendin Miranda maakte. “Maak iets wat je anders niet snel maakt en kies eens voor een andere bereiding“. Nu ben ik niet zo van de desserts en ik had nog nooit fruit gegrild. Oh wat was dat lekker zeg. Door het grillen komt het natuurlijke zoetje van fruit nog beter tot zijn recht. De Soya Cuisine hebben wij tot verrassing van de medewerkers van Alpro opgeklopt en natuurlijk gezoet met aardbeien en passievrucht. Een zalig toetje, als zeg ik het zelf.

Koken met Alpro Cuisine + recept gegrild fruit met aardbeienroom

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
 • 1 pakje Alpro soya cuisine
 • 100 gram aardbeien
 • 1 passievrucht
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • snufje zout
 • 2 rijpe peren
 • 1 zoete appel

Optioneel

 • blaadjes verse munt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Mix de Alpro Soya cuisine op tot slagroom met een snuf zout. Dit duurt even, dus blijf kloppen.
 • Snijd de passievrucht doormidden en lepel het vruchtvlees eruit en doe met de aardbeien en balsamico in de hakmolen van een staafmixer en maal fijn. Haal het sap vervolgens door een zeef om de pitjes van de passievrucht te verwijderen. Voeg het sap voorzichtig toe aan de opgeklopte soya cuisine. Zet de aardbeien room in de koelkast.
 • Verhit een grill pan en snijd het fruit in plakken van een halve centimeter. Grill het fruit in porties ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Laat iets afkoelen en snijd in stukjes.
 • Vul een glaasje met stukjes fruit en dek af met een laag aardbeien room. Garneer eventueel met een blaadje verse munt.

Linda’s Tips

 • Tip: zorg echt voor goed rijp fruit, zo komt de smaak het beste tot zijn recht.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.