• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • WEEKMENU OP MAAT
  • DETOX
    • Detox algemeen
    • Detox recepten
    • Detox eetdagboek
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Stoofpotje met rundvlees en abrikozen

Stoofpot met rundvlees en abrikozen

november 20, 2019 door Linda 1 Reactie

November is – onbedoeld – de maand van de stoofpotjes geworden. Na het experimenteren met een vegetarische stoofschotel met zoete aardappel en het stoofpotje met chorizo, staat er vandaag draadjesvlees op het menu. Dit stoofpotje met rundvlees en abrikoos heeft een Marokkaanse twist. Het gedroogde fruit, de kaneel en de gember geven dit draadjesvlees een lekkere zoete kruidige smaak.

Tot een jaar of twee terug mislukte mijn stoofvlees altijd. Persoonlijk houd ik van vlees dat uit elkaar valt en het bleef bij mij taai. Inmiddels heb ik de smaak helemaal te pakken en weet ik dat het vlees met deksel op de pan heel zachtjes moet pruttelen.

Couscous bij stoofvlees is misschien niet zo gebruikelijk, maar door de Marokkaanse twist vond ik dit wel passen. Voel je hier niet toe verplicht. Een lekkere aardappelpuree smaakt er ook perfect bij. Couscous is voor mij gemak, want dit graantje hoeft alleen maar te wellen.

Maak dit Marokkaanse stoofvlees met abrikoos een dag van te voren, zodat de smaken kunnen intrekken.

Stoofpot met rundvlees en abrikozen

Stoofpot met rundvlees en abrikozen

recept voor 4 personen:

  • 2 eetlepels boter
  • 750 gram (doorregen) runderlappen (op kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olie
  • 160 gram sjalotjes
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 laurierblaadje
  • kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 400-500 gram winterwortel (geschild, in stukken)
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • voor erbij 300 gram couscous of aardappelpuree

Stappen om een stoofpot met rundvlees en abrikozen te maken:

  1. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Breng het vlees op smaak met zout, peper en de bloem.
  2. Braad 1/3 van het vlees aan, haal uit de pan en herhaal 2x met de rest van het vlees. De hoeveelheid vlees is te volumineus om in 1 x aan te bakken. Het eindresultaat wordt het lekkerst als je deze methode opvolgt. Verwijder de laatst portie en roer de aanbaksels los.
  3. Voeg de olie en sjalotten toe en bak 5 minuten.
  4. Doe het vlees terug in de pan. Giet de hete bouillon en azijn erbij. Voeg het kaneelstokje, kruidnagels, laurierblaadje en gember toe. Het handigste is om de kruidnagels in het laurierblaadje te steken.
  5. Sluit de braadpan af met een deksel en laat op zeer lage stand in 2 uur gaar worden.
  6. Voeg de winterwortel en abrikozen toe en laat zonder deksel nog 20 minuten sudderen.
  7. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het laurierblaadje met de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer met couscous of aardappelpuree.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Stoofpot met rundvlees en abrikozen

Stoofvlees met rundvlees, abrikozen en kaneel. Dit stoofgerecht heeft een Marokkaans tintje. Een lekkere makkelijke maaltijd met wortel.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |
Recept: Linda | Foto credits: My Lucie

Categorie: Diner, Kerst Tags: abrikozen, couscous, draadjesvlees, marokkaans, rundvlees, stoofpotje, stoofvlees, wortel

Lees Interacties

Reacties

  1. Metalenstellingspecialist zegt

    november 22, 2019 om 10:27 am

    Beste Linda, bedankt voor het delen van belangrijke informatie. Hoe berg jij de producten op? Ik heb onlangs een metalen stellingkast aangeschaft en vind het koken nu fijner, omdat alles een duidelijke structuur heeft. Groetjes, Carla

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 261

Lekker eten met Linda - weekmenu

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • 10 x eenpansgerechten voor op de camping 10 x eenpansgerechten voor op de camping
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • 3 x kip marineren 3 x kip marineren voor de bbq
  • 9 tips: gezond eten onderweg naar vakantie

Maaltijdsalades

maaltijdsalade

Detox recepten

Detox recepten

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 35 x bijgerechten voor de bbq 35 x bijgerechten voor de bbq (groente, salades, sauzen)
  • Makkelijk lunch salade meenemen 5 x lunch salade meenemen
  • feta pasta van de bbq Feta pasta (TikTok) van de bbq
  • 7 x pastasalade recepten makkelijk en snel op tafel 7 x pastasalade recepten
  • Nachos maken met pulled chicken Nachos maken met pulled chicken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl