Nog geen beoordelingen

Stoofpotje met rundvlees en abrikozen

November is – onbedoeld – de maand van de stoofpotjes geworden. Na het experimenteren met een vegetarische stoofschotel met zoete aardappel en het stoofpotje met chorizo, staat er vandaag draadjesvlees op het menu. Dit stoofpotje met rundvlees en abrikoos heeft een Marokkaanse twist. Het gedroogde fruit, de kaneel en de gember geven dit draadjesvlees een lekkere zoete kruidige smaak.

Tot een jaar of twee terug mislukte mijn stoofvlees altijd. Persoonlijk houd ik van vlees dat uit elkaar valt en het bleef bij mij taai. Inmiddels heb ik de smaak helemaal te pakken en weet ik dat het vlees met deksel op de pan heel zachtjes moet pruttelen.

Couscous bij stoofvlees is misschien niet zo gebruikelijk, maar door de Marokkaanse twist vond ik dit wel passen. Voel je hier niet toe verplicht. Een lekkere aardappelpuree smaakt er ook perfect bij. Couscous is voor mij gemak, want dit graantje hoeft alleen maar te wellen.

Maak dit Marokkaanse stoofvlees met abrikoos een dag van te voren, zodat de smaken kunnen intrekken.

Stoofpot met rundvlees en abrikozen

Stoofpot met rundvlees en abrikozen

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2 eetlepels boter
  • 750 gram doorregen runderlappen (op kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olie
  • 160 gram sjalotjes
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 laurierblaadje
  • kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 400-500 gram winterwortel geschild, in stukken
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • voor erbij 300 gram couscous of aardappelpuree

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Breng het vlees op smaak met zout, peper en de bloem.
  • Braad 1/3 van het vlees aan, haal uit de pan en herhaal 2x met de rest van het vlees. De hoeveelheid vlees is te volumineus om in 1 x aan te bakken. Het eindresultaat wordt het lekkerst als je deze methode opvolgt. Verwijder de laatst portie en roer de aanbaksels los.
  • Voeg de olie en sjalotten toe en bak 5 minuten.
  • Doe het vlees terug in de pan. Giet de hete bouillon en azijn erbij. Voeg het kaneelstokje, kruidnagels, laurierblaadje en gember toe. Het handigste is om de kruidnagels in het laurierblaadje te steken.
  • Sluit de braadpan af met een deksel en laat op zeer lage stand in 2 uur gaar worden.
  • Voeg de winterwortel en abrikozen toe en laat zonder deksel nog 20 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper. Verwijder het laurierblaadje met de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer met couscous of aardappelpuree.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.Stoofpot met rundvlees en abrikozenStoofvlees met rundvlees, abrikozen en kaneel. Dit stoofgerecht heeft een Marokkaans tintje. Een lekkere makkelijke maaltijd met wortel.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.