5 uit 1 beoordeling

Aardappelspies van de barbecue

Donderdag en dus een nieuw barbecue recept. Ik wil bijna een klaagzang opschrijven over het weer deze zomer. Nee, toch maar niet. Volgende week komen er een paar mooie dagen aan. En je moet er zelf maar wat van maken toch? Hopelijk komt er een Idian summer aan met lange avonden in de tuin. Enne, anders maak je de aardappelspies gewoon in de (grill)pan.

Na bijna een maand vakantie, zit ik nu voor het eerst achter mijn pc een blog te typpen. Het gaat lang niet zo snel als ik zou willen. De vakantie in Italië heeft mij /ons goed gedaan. Een waslijst met activiteiten die NIET afgewerkt zijn. Een aanrader! Het geeft zoveel rust als je niet van alles MOET.

aardappelspies

Nu ik terug ben, borrelt er van alles in mijn hoofd en heb ik enorm veel zin om nieuwe recepten te maken. Deze aardappelspies had ik al voor de vakantie gemaakt. Een ideaal bijgerecht voor bij de barbecue. Het vult lekker en zo ga je minder los op het stokbrood (tenminste dat is mijn gevaar).

Binnenkort verschijnen er ook nieuwe gerechten geïnspireerd door de vakantie. En ik heb het vermoeden dat mijn kerstmenu Italiaans zal zijn dit jaar. Ach, laat ik niet te veel vooruit lopen. Eerst maar eens deze aardappelspies maken waar mijn dochter zo gek op is.

Serveer er zelfgemaakte mayonaise of tzatziki bij.

Aardappelspies een makkelijk bijgerecht voor de barbecue

Aardappelspies

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 500 gram krieltjes
  • 1 takje rozemarijn (= 1 eetlepel gehakte rozemarijn)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • vers gemalen zeezout
  • houten spiezen (geweekt in water)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Boon de aardappelen schoon. Kook 8 tot 10 minuten in een laagje water. Check met een vork of ze net gaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
  • Verwijder de naalden van het takje rozemarijn en snijd fijn. Pers het teentje knoflook uit. Doe de olijfolie in een kom en voeg de krieltjes, rozemarijn, knoflook en zeezout toe. Hussel goed door elkaar zodat elk aardappeltje onder de marinade komt te zetten. Laat bij voorkeur een half uurtje intrekken.
  • Steek 3 tot 4 aardappeltjes op een houten spies en grill in een paar minuten goudbruin op de barbecue of in de grillpan.

Voor de barbecue kun je nooit genoeg recepten hebben toch? Van pastasalade, kruidenboter tot een visje van de barbecue. Je vindt deze recepten allemaal in mijn BBQ E-book. Download snel jouw exemplaar.

e book barbecue recepten

E-book barbecue recepten

In dit E-book zijn 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld met vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast vind je een aantal fijne bijgerechten zoals salades, sauzen en drankjes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.