Nog geen beoordelingen

Aardappel spinazie salade

Bij de lunch eet ik in de lente en de zomer bijna altijd salades. Voor mij is dat nu tijdens de detox niet moeilijk. Al probeer ik er nu extra op te letten om makkelijke salades te maken met restjes van de dag ervoor. De aardappel spinazie salade heeft in de basis 5 ingrediënten, de dressing niet meegerekend.

Volgens de Detoxcoach mag je gewoon aardappels eten, alleen wel in de schil. Zo vind ik de pieper alleen maar lekker, dus vind ik geen straf. Vorige week aten wij asperges met een eitje, gerookte zalm en roseval aardappels. Niet te geloven dat dit diner detoxproof is toch? Ik heb bewust meer aardappels gekookt, zodat ik dit kan verwerken in een salade.

Misschien hoef je niet eens extra aardappels te koken. Dit kan juist ook net een restje zijn wat je anders weg zou gooien. Ik heb 100 gram gebruikt en dat is precies 1 flinke opscheplepel. De bedoeling van de detox is ook dat je meer vezels eet en daar helpen aardappels in de schil je goed bij.

aardappel spinazie salade

Juist meer groente eten is een belangrijk (misschien wel hét belangrijkste) onderdeel van de detox. Spinazie is heel veelzijdig en gebruik ik nu veel in een sapje, smoothie of gerecht. Peulvruchten zijn vaak een ondergeschoven kindje. Ik ben er dol op. Ze zijn lekker voedzaam en houden de bloedsuikerspiegel in balans. Voor de kleur op je bord, heb ik er nog een tomaat aan toegevoegd. De salade wordt afgemaakt met eiwitten in de vorm van geitenkaas. Dit zorgt voor ook een smaak boost aan de salade. Niet vergeten, de dressing is de slagroom op de salade. Zorg dat je goede extra viergine olijfolie in huis hebt. Persoonlijk ben ik dol op alle oliën van Foodelicious.

Deze gezonde lunchsalade is zo gemaakt en is makkelijk om mee te nemen naar kantoor.

Aardappel spinazie salade

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
 • 100 gram roseval aardappeltjes in de schil
 • 100 gram kikkererwten
 • 50 gram tomaat
 • 50 gram gewassen spinazie
 • 40 gram geitenkaas (met honing)
 • 1 eetlepel goede olijfolie
 • 1 theelepel frambozen azijn
 • 1/2 theelepel pittige mosterd (Marne is zonder toevoegingen of suiker)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Het makkelijkst is om de dag ervoor een extra portie aardappelen te koken. Heb je geen gekookte aardappelen in huis? Boen dan de aardappels schoon en snijd in parten. Kook een minuutje of 10. Giet af en laat ze even droogstomen in de pan en laat afkoelen.
 • Spoel de kikkererwten af in een vergiet om toegevoegd zout te verwijderen. Snijd de tomaat in stukjes.
 • Leg de spinazie op een bord. Vervolgens de afgekoelde aardappelen, kikkererwten en tomaten erbij. Verkruimel de geitenkaas erover.
 • Maak een dressing van de olijfolie, azijn en mosterd en giet over de salade.

Linda’s Tips

 • Detox to go tip: doe alle ingrediënten in een afgesloten bakje. Snijd de tomaat ter plekke (anders wordt de salade te nat) en hussel goed door elkaar. Neem de dressing apart mee en giet er pas over vlak voor het serveren.

Op zoek naar nog meer lekkere detox recepten? Ik heb ze hier voor je verzameld.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.