Quinoa salade met venkel

Nu het weer mooier wordt, krijg ik zin in frisse lente salades bij de lunch. Venkel associeer ik met zon, net als de smaak van citrusfruit. De warme soepen verdwijnen langzaam naar de achtergrond. En salades doen hun intrede hier in huize Linda. Voor vandaag staat er dan ook een quinoa salade met venkel op het menu.

quinoa salade met venkel

Deze gezonde salade heeft alles in zich voor een verantwoorde lunch: goede eiwitten & koolhydraten van de quinoa, lekkere vetten van de avocado & nootjes en een fijne portie groente met venkel en sla. Proef de lente op je bord!

quinoa salade met venkel

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 kopjes quinoa
  • 2 handen sla naar keuze
  • 1 venkel
  • 1 handsinaasappel
  • 1 avocado
  • 2 flinke eetlepels gepelde pistache nootjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • vers gemalen zwarte peper en snufje zeezout

Hoe maak je het klaar:

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Ik doe er altijd meer water bij en kook langer dan vermeld, dat kan geen kwaad.
  2. Pel de sinaasappel, houd 2 partjes apart en snijd in stukjes. Snijd de venkel in dunne plakjes en de avocado in blokjes.
  3. Maak een dressing van de olijfolie, honing en knijp de 2 partjes sinaasappel fijn met je vingers. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en een snufje zeezout.
  4. Verdeel de sla over de 2 borden. Hussel de quinoa, venkel, sinaasappel en avocado door elkaar en verdeel over de sla. Strooi de pistache nootjes erover en breng op smaak met de zelfgemaakte dressing.

Tip: de quinoa kan je vervangen door couscous, bulghur of een andere graan naar keuze.

Tip: kook een extra hoeveelheid quinoa zodat je later in de week een zoet ontbijt met peer kan maken of deze quinoa salade met paksoi en sinaasappel.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.