• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Salade in baby romaine bladeren

Salade in romaine bladeren

december 19, 2014 door Linda Reageer

Het kerstontbijt bestaat vaak uit croissantjes, kerstbrood en verse sinaasappelsap. Een tafel vol met lekkers zorgt dat je meer eet, dan misschien de bedoeling was. En al die suikers hebben een enorme weerslag op je bloedsuikerspiegel en ook op je energieniveau. Bij de lunch probeer ik dat recht te trekken met een salade in baby romaine bladeren.

salade in romaine bladeren

Voor de lunch even geen brood, want dat heb je waarschijnlijk in de ochtend al genoeg op. Ik kies bewust voor een salade met ingrediënten waar je lijf blij van wordt. De eitjes houden je bloedsuikerspiegel in balans. De avocado is gewoon super lekker, vult goed en de vetten zorgen ervoor dat je lang(er) verzadigd blijft. De cherry tomaatjes zijn heerlijk van smaak en kleuren zo mooi in de salade. Een goede dressing maakt de gezonde kerstlunch helemaal af. Oja, laat ik de gebrande noten niet vergeten, die maken de salade net even bijzonderder.

Nu kan je alle ingrediënten door elkaar husselen. Alleen nu vind ik het leuker om de ei, tomaat en avocado salade in de baby romaine bladeren te presenteren. Ik was in een zoetsappige bui en heb ze in de vorm van een hart gelegd. Liefde gaat door de maag, zeg ik altijd!

salade in romaine bladeren

Reny heeft ook een lunchrecept voor je klaar staan die je bloedsuikerspiegel in balans houdt. Een kruidige frittata met spinazie en geitenkaas. Een eenvoudige, lichte, lekkere lunch. En het fijne is, krijg je het toch niet op, dan bewaar je de rest in de koelkast.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 eieren
  • flinke hand macademia noten
  • 2 baby romaine sla
  • 2 avocado’s
  • 200 gram gekleurde cherry tomaatjes
  • 3 eetlepels goede olijfolie extra virgin
  • 1 eetlepel ciderazijn (of balsamico)
  • 1 theelepel mosterd
  • honing naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het klaar:

  1. Kook de eieren hard.
  2. Rooster de noten in 3 -5 minuten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  3. Haal de blaadjes van de sla los, was en droog in de slacentrifuge. Leg op elk bord 2 grote bladeren.
  4. Snijd de avocado doormidden. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder voorzichtig de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal met een lepel de reepjes eruit. Verdeel over de romaine bladeren.
  5. Snijd de cherry tomaatjes in vieren en snijd de gekookte en gepelde eieren over de sla.
  6. Maak af met een dressing van de olijfolie, azijn, mosterd, honing en zout en peper naar smaak. Strooi de noten erover.

Tip: heb je nog wat verse groenten of kruiden over, voeg dit toe aan de salade.

Tip: je kan deze salade ook als hapje presenteren voor een groter gezelschap. Vul meerdere kleine slablaadjes met de salade.

De lekkerste kerstrecepten vind je hier.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Onderwerp: DETOX, DETOX RECEPTEN, KERST, LUNCH Tags: gezonde lunch, gezonde lunchsalade, hapje, kerstlunch, kerstrecepten

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Amuse Hollandse garnalen in een glaasje Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
  • Hartige taart met kip en Boursin Hartige taart met kip en Boursin
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17893033330433959 🥂 FEESTELIJKE BORRELPLANK 🎄Voor borrelhapjes kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Vandaag deel ik een feestelijke borrelplank met 3 dips: een zalmforel dip, een mini kaasfondue en een chili roomkaas dip. 
Naast de 3 recepten zal ik je vertellen, hoe ik een feestelijke borrelplank samenstel.

Dips mogen zeker niet ontbreken op mijn plank. Ik serveer er dit keer geen (stok)brood bij, want ik houd het graag luchtig. Op de borrelplank zie je een verzameling Haust Flatbread. Dit zijn stoere toastjes in een handig dipformaat.
#toast #opmooiemomenten #samenmethaust #samenwerking #kerst #borrelplank #borrel #hapjes
Instagram post 17864067031581266 VOORGERECHT: GEITENKAAS PAKKETJES 🎄 Vandaag praat ik jullie even bij over de kerstrecepten van dit jaar, onder het genot van een lekker hapje: de geitenkaas pakketjes in filodeeg met een heel bijzonder ingrediënt.

Net als andere jaren heb ik allerlei losse gerechtjes bedacht, zodat je lekker kunt mixen en matchen met je eigen favoriete recepten. Wat kun je dit jaar verwachten?

Op de planning staan twee voorgerechten, een feestelijke borrelplank en twee hoofdgerechten waarvan 1 zelfs vegan! Voor het dessert staan twee heerlijke recepten klaar en ook wordt het kerstontbijt niet vergeten. Daarbij komt er nog een mooi artikel online, hoe je zorgt voor zo min mogelijk stress met kerst. Ik heb er helemaal zin in!

Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/geitenkaas-pakketjes-in-filodeeg/ #kerst #kerst2019 #voorgerecht #vegetarisch #geitenkaas #hapjes
Instagram post 17849072620739220 5 X Makkelijke bladerdeeghapjes~ Bladerdeeghapjes, wie is er ook dol op? Met slechts een paar ingrediënten maak je deze makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Mijn ervaring is dat een lekkere warm hapje altijd goed wordt ontvangen. 
Voor dit blog zijn de 5 best bekeken bladerdeeg hapjes geselecteerd. Het favoriete hapje van manlief met chorizo zit er natuurlijk bij. Persoonlijk ben ik dol op het vegetarische hapje met geitenkaas, munt en courgette. En de kids? Zij kiezen voor de zelfgemaakte mini worstenbroodjes.  Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/5-x-makkelijke-bladerdeeg-hapjes-voor-bij-de-borrel/ #hapjes #borrelhapjes #borrel #weekend #tgif #borrelen #bladerdeeg
Instagram post 17854498639673868 HARTIGE TAART MET KIP EN BOURSIN ~ iemand zin in een stuk taart? Dit is meer mijn piece of cake. Hartig, I love it!  Een quiche deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. De ingrediënten van de saus heb ik in de taart gestopt. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Het commentaar thuis: de heren voor de taart voor hun twee te klein.... Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/hartige-taart-met-kip-en-boursin/ #recepten #avondeten #hartigetaart #quiche #boursin #watetenwevandaag #lekkermakkelijk
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld