8 x barbecue sauzen

Wat staat er bij een barbecue bij jullie op tafel? Vlees, vis, groente, stokbrood met kruidenboter en een salade? Lekkere barbecue sauzen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Een saus voor bij de barbecue maak je makkelijk zelf. Het is echt een fluitje van een cent en in dit verzamelblog laat ik je zien hoe je zelf sauzen voor bij de barbecue maakt.

Een saus maak ik vaak al eerder klaar, zodat de smaken kunnen intrekken. Dit geldt zeker bij de zelfgemaakte ztatziki van manlief.

Barbecue sauzen

1. Zelf pindasaus maken

Deze satésaus is lekker snel klaar door het gebruik van goede pindakaas. Iedereen gezin heeft zo zijn specialiteit en door mijn pindasaus gaat zoete chilisaus.

Pindasaus maken van pindakaas en kokosmelk

2. Barbecuesaus

Een barbecue saus is heerlijk veelzijdig. Je kunt de originele bbqsaus ook gebruiken om vlees of zelfs groente mee te marineren. Kijk maar eens naar de marinade voor de courgette spiesen. Sinds kort hebben wij een Basterd (kamado bbq) en de spareribs worden een half uurtje voor tijd afgelakt met een barbecuesaus.

Zelf barbecuesaus maken

3. Tzatziki

Deze Griekse saus staat bij elke barbecue bij ons op tafel. De bereiding is eenvoudig en je hebt slechts goede Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, olijfolie en zout nodig.

Zelf tzatziki maken is zoveel veel lekkerder en nog makkelijk ook

4. Zoete chilisaus

Heb je wel eens zelf chilisaus gemaakt? Het fijne aan zelf chilisaus maken is dat je zelf bepaald hoe pittig of zoet de saus wordt. Heerlijk voor bij kip.

zoete chilisaus maken

5. Knoflooksaus

Een goede knoflooksaus lust iedereen. Deze knoflooksaus is lekker romig en minder scherp doordat de knoflook geroosterd is in de oven.

Knoflooksaus met geroosterde knoflook

6. Alioli met de staafmixer zelf maken

Brood en aioli zijn een gouden combinatie. Vaak zit ik al vol van het dippen van brood in de saus, voordat er überhaupt een stukje vlees of vis gaar van de barbecue komt.

Aioli met de staafmixer

7. Mayonaise zelf maken

Dit basis recept voor zelf mayonaise maken is altijd leuk om te doen. Ik geef je nog twee suggesties voor mayo met een smaakje zoals truffelmayo of een kruiden mayonaise.

zelf mayonaise maken

8. Mosterd maken

Zelf mosterd maken is net als de bovenstaande barbecue sauzen niet moeilijk. Bij deze saus heb je alleen geduld nodig, want de mosterdzaadjes moeten een nachtje weken en daarna moet de mosterd rijpen.

zelf mosterd maken

Maak eens zelf je saus voor bij de barbecue. In dit E-book heb ik 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld. Download jouw exemplaar nu!

Download button

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.