5 x 5 barbecue sauzen

Yes, vandaag dinsdag is het mijn beurt voor de 5 x 5 blogweek. Wij – de dames van 5 geweldige blogs (beetje reclame mag wel toch?) – hebben de handen in elkaar geslagen. Wij verrassen je 5 dagen lang, elke dag met 5 super recepten van de 5 verschillende websites. En zo komen wij aan ons thema 5 x 5. En vandaag ben ik aan de beurt met 5 x 5 barbecue sauzen.

Ben je nieuwsgierig geworden over welke blogs ik het heb? De planning is als volgt. Maandag stond bij Puur Suzanne in het teken van 5 x 5 vegetarisch, vandaag ben ik aan zet, woensdag zet Reny 5 x 5 maaltijd wraps voor je klaar, Kelly maakt je donderdag blij met 5 x 5 gezondere recepten en Shemara kiest voor 5 x 5 salades. Ga alvast eens lekker rondneuzen bij de dames. Stuk voor stuk hele fijne blogs boordevol inspiratie.

En dan nu mijn bijdrage. Bij een barbecue horen natuurlijk sauzen. Het schap in de supermarkt staat er vol mee. Alleen hoef ik niemand te vertellen dat ze eigenlijk niet zo gezond zijn. Vaak vol met suiker. Wist je dat 1 eetlepel ketchup 1 suiker klontje bevat? Moet je voor de grap eens 1 eetlepel op je bord leggen. Het is niks, je schept als snel 3 lepels op een stukje vlees. Tijd dus om aan de slag te gaan met zelfgemaakte barbecue sauzen.

Zelf je barbecue sauzen maken is vele malen lekkerder, gezonder en bij de dames heb ik DÉ sauzen gevonden die bij elke barbecue thuishoren.

1. Zelf pindasaus maken

Heerlijk zeg, zelfgemaakte pindasaus met pit voor bij de saté. Het fijne aan dit barbecue recept is dat het binnen 10 minuten op tafel staat. En zoals Shermara zegt: Kopen lijkt soms makkelijker, maar is het gelukkig niet altijd. Why wait? Tja, ren naar de supermarkt om de ingrediënten te halen.

Zelf pindasaus maken

2. Tzatziki

Bij elke verjaardag, barbecue of ander feestje komt bij ons de zelfgemaakte tzatziki op tafel. Het is niet eens mijn recept maar van mijn vent. Hij staat bekend om zijn tzatziki en ik deel zijn geheime recept graag bij jullie. Ook lekker als dipsaus trouwens.

Zelf tzatziki maken

3. Zelf ketchup maken van Mind Your Feed

Jarenlang heb ik gedacht dat ik het beste ketchup kon nemen en liet ik alle witte sauzen staan, totdat ik er achter kwam hoeveel suiker erin zat. Oeps! Reny heeft een super makkelijk recept om zelf ketchup te maken. Het handige is dat je een grotere hoeveelheid kunt maken en die in afgesloten weckpotjes 4 maanden kunt bewaren.

barbecue sauzen

4. Saffraan aioli van Goodfoodlove

Het is mij nog nooit gelukt om een goede aioli te maken. Nu ik de bereiding van Kelly heb gezien, ga ik snel een nieuwe poging wagen. Zij maak een ultrasnelle saus met de staafmixer en voor een bijzondere smaak voegt zij saffraan toe.

barbecue sauzen

5. Kruidenboter van Puur suzanne

Een barbecue is niet compleet zonder zelfgemaakte kruidenboter. Ok, het is geen saus, alleen vind ik dat dit heerlijke smeerseltje niet mag ontbreken bij een barbecue. Suzanne combineert roomboter met verse kruiden, knoflook en een snufje zout. Juist zo simpel is het, met een paar ingrediënten zet je een heerlijk kruidenboter op tafel.

Zo zien jullie maar weer dat het echt niet ingewikkeld is om zelf sauzen te maken. Welke saus is bij jullie favoriet bij de barbecue?

Op zoek naar recepten voor de barbecue? Download snel jouw exemplaar van het makkelijke bbq E-book.

e book barbecue recepten

E-book barbecue recepten

In dit E-book zijn 15 makkelijke recepten voor de barbecue verzameld met vlees, vis of vegetarisch. Daarnaast vind je een aantal fijne bijgerechten zoals salades, sauzen en drankjes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.