Avocado toast met kikkererwten

Ik kijk met weemoed terug op de vakantie. Ik kan er nog geen afscheid van nemen. Wat heb ik genoten van onze tijd in Italië. Niet alleen in het buitenland. Het is ook fijn om thuis op te laden. Zo heb ik de tuin eens flink onder handen genomen. Verder was het hier een zoete inval met logeerpartijtjes hier en daar. Erg gezellig allemaal. Nu is het tijd om het normale leven op te pakken en weer bewuster te gaan leven. Het zoete beleg gaat terug de kast in en de groente komt terug op tafel. De avocado toast is een lunch recept waarna je voorlopig geen trek meer hebt.

Na de vakantie verlang ik weer naar “normaal” bruin brood. Nergens is het brood zo lekker als in ons kikkerlandje. Lekker met een snufje zout en elke boterham even dik en groot. Niet meer van die dikke bammetjes met harde korst. Al mis ik de rauwe ham, salami en pecorino wel een beetje.

avocado toast met kikkererwten

Mijn groene vriend de avocado ligt weer standaard op de fruit mand en mijn favoriete peulvrucht heb ik ingeslagen. Op Pinterest zie ik de mooiste creaties voorbij komen met avocado toast. Nu kun je de avocado zowel koud als warm eten. Lang niet iedereen vindt dit lekker. Op avocado met ei uit de oven krijg ik ook altijd gemengde reacties. Probeer het een keer uit. Het grillen van de avocado geeft echt een bijzondere smaak aan deze super lunch.

Avocado toast met kikkererwten

voor 1 persoon:

  • 1 klein blikje kikkererwten (150 gram)
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 eetlepel olie
  • scheutje citroensap
  • snufje peper en zout
  • 2 boterhammen
  • klontje roomboter
  • 1 kleine avocado
  • optioneel: 2 theelepels tahini (sesampasta) en verse peterselie

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwarm een grillpan.
  2. Ondertussen marineer je de kikkererwten met de gerookte paprika, olie, citroensap en een snufje peper en zout.
  3. Smeer de boterhammen in met een beetje roomboter en grill in de pan totdat er mooie bruine repen ontstaan.
  4. De avocado kun je op 2 manieren klaarmaken. Kijk welke bereiding je voorkeur heeft:
    1. Koude bereiding: verwijder het vruchtvlees en prak met een vork tot een massa. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
    2. Warme bereiding: snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en smeer beide helften in met olijfolie. Grill tegelijkertijd met het brood in de pan totdat er strepen op het vruchtvlees ontstaan. Verwijder het vruchtvlees en prak met een vork tot een massa. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  5. Besmeer elke boterham met de avocado spread. Verdeel de gemarineerde kikkererwten erover. Giet er optioneel nog wat sesampasta (tahini) en verse peterselie over.

avocado toast met kikkererwten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.