Deze maand doe ik voor de 2e keer mee aan de Foodblogswap. Dit keer mag ik een gerecht kiezen van Ageeth Eet & Kookt. De naam van het blog klopt precies met de inhoud. Het staat bomvol met recepten die Ageeth zelf maakt en (op)eet. Genoeg keuze! Ik viel direct voor een lekker makkelijk lunch recept: wrap met eiersalade en avocado. Weer eens iets anders dan de vele salades en soepen die ik vaak eet.
Elke dag met brood lunchen past niet in een gevarieerd eetpatroon. Een alternatief is een wrap gevuld met allerlei lekkers. Kies voor de volkoren variant, zo vermijdt je een piek in je bloedsuikerspiegel. De eiwitten van de eitjes werken hier ook nog eens aan mee. Door de avocado krijg je direct een goede portie vetten binnen, die je helpen om vitamine A, D, E beter te laten opnemen. Deze groene vriend is een echte vitamine & mineralen bom en geeft je stofwisseling een boost. Het vult ook nog eens goed en zorgt voor lange verzadiging. Ik zeg ook niet voor niks: eet meer avocado’s!
Heb je naast de tomaten en rucola nog restjes groente in huis? Snijd ze fijn en (ver)stop ze in de wrap. Meer groente eten KAN & MAG altijd!
Wrap met eiersalade en avocado
- 4 eieren
- 1 avocado
- 1 kleine rode ui
- 2 tomaten
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- snufje chilipeper en peper naar smaak
- 6 volkoren tortillawraps
- rucola
- optioneel: platte peterselie
- Zet een pan water op en kook de eitjes hard in ongeveer 7 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan en afkoelen. Pel de eieren en snijd in fijne blokjes.
- Snijd de avocado’s door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Met een lepel de reepjes eruit halen. Prak fijn op een plankje.
- Snij de tomaten en ui in blokjes en voeg dit samen met de yoghurt, mayo en citroensap toe aan de eitjes. Voeg snufje chilipoeder en peper naar smaak toe.
- Smeer een wrap in met avocado en verdeel ongeveer 3 eetlepels eiersalade erover en strooi er rucola en (optioneel) platte peterselie over. Rol vervolgens de tortilla op.
Tip: Citroensap is een goede vervanger voor zout. Probeer dit dan ook achterwege te laten.
Tip: Je hoeft niet in 1x 6 wraps klaar te maken. Bewaar ongebruikte wraps in de vriezer.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Dit lijkt me lekker! Ideaal als lunch om mee te nemen!
Hi Diede, is ook erg lekker. Eventueel beetje extra citroensap over de avocado heen ivm verkleuring. Maar is in ieder geval zo gemaakt ’s ochtends.
Hoi Lin, dit weekend heb ik de wraps gemaakt en ze waren lekkerrrr! Omdat ik toch ergens nog iets miste heb ik er een beetje zout in gedaan. Ik had ze niet in huis maar de volgende keer doe ik er denk ik een paar kappertjes doorheen voor die extra ‘bite’. Heerlijk… ook straks voor in de zomer!
Hi Anneke, ooh je hebt genoten van je lunch zie ik. Ik gebruik bewust minder zout en ben dus ook meer aan de smaak gewend. Een optie is om meer rode ui te gebruiken en strooi anders een flinke snuf chilipeper over de eiersalade. Dat geeft direct meer pit. Groeten, Linda
Vraagje; je schrijft dat je de wraps in de vriezer kunt bewaren. Bedoel je dan de wraps zelf (de ‘pannenkoeken’ dus) of ook de vulling? Ik neem aan dat avocado niet in de vriezer kan, maar het zou fijn zijn als blijkt dat het toch kan. :-)
Hi Jennifer, inderdaad ik bedoelde dat de wraps in de vriezer kunnen. Sorry voor de onduidelijkheid. Groeten, Linda
Gisteren gegeten; snel klaar en erg lekker!