Nog geen beoordelingen

Foodblogswap: wrap met eiersalade en avocado

Deze maand doe ik voor de 2e keer mee aan de Foodblogswap. Dit keer mag ik een gerecht kiezen van Ageeth Eet & Kookt. De naam van het blog klopt precies met de inhoud. Het staat bomvol met recepten die Ageeth zelf maakt en (op)eet. Genoeg keuze! Ik viel direct voor een lekker makkelijk lunch recept: wrap met eiersalade en avocado. Weer eens iets anders dan de vele salades en soepen die ik vaak eet.

Elke dag met brood lunchen past niet in een gevarieerd eetpatroon. Een alternatief is een wrap gevuld met allerlei lekkers. Kies voor de volkoren variant, zo vermijdt je een piek in je bloedsuikerspiegel. De eiwitten van de eitjes werken hier ook nog eens aan mee. Door de avocado krijg je direct een goede portie vetten binnen, die je helpen om vitamine A, D, E beter te laten opnemen. Deze groene vriend is een echte vitamine & mineralen bom en geeft je stofwisseling een boost. Het vult ook nog eens goed en zorgt voor lange verzadiging. Ik zeg ook niet voor niks: eet meer avocado’s!

Heb je naast de tomaten en rucola nog restjes groente in huis? Snijd ze fijn en (ver)stop ze in de wrap. Meer groente eten KAN & MAG altijd!

Wrap met eiersalade en avocado

Ingrediënten

6 wraps
  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje chilipeper en peper naar smaak
  • 6 volkoren tortillawraps
  • rucola

Optioneel

  • platte peterselie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zet een pan water op en kook de eitjes hard in ongeveer 7 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan en afkoelen. Pel de eieren en snijd in fijne blokjes.
  • Snijd de avocado’s door. Haal de twee helften met een licht draaiende beweging van elkaar. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes. Met een lepel de reepjes eruit halen. Prak fijn op een plankje.
  • Snij de tomaten en ui in blokjes en voeg dit samen met de yoghurt, mayo en citroensap toe aan de eitjes. Voeg snufje chilipoeder en peper naar smaak toe.
  • Smeer een wrap in met avocado en verdeel ongeveer 3 eetlepels eiersalade erover en strooi er rucola en (optioneel) platte peterselie over. Rol vervolgens de tortilla op.

Linda’s Tips

  • Tip: Citroensap is een goede vervanger voor zout. Probeer dit dan ook achterwege te laten.
  • Tip: Je hoeft niet in 1x 6 wraps klaar te maken. Bewaar ongebruikte wraps in de vriezer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.