5 uit 2 beoordelingen

Zelf drinkyoghurt maken

Mijn dochter heeft de drinkyoghurt ontdekt. Via een PR bureau kreeg ik een aantal pakken opgestuurd om uit te proberen. De basis is yoghurt, fruit en een beetje stevia. Geen rommel, gewoon pure ingrediënten. Het jammere is alleen dat ik deze pakken niet dichtbij kan kopen. Zelf drinkyoghurt maken is dan ook een handige oplossing.

Voor de drinkyoghurt heb je eigenlijk niet zoveel ingrediënten nodig. Een pak yoghurt heb je vast op voorraad. De yoghurt is zuur en heeft een zoete tegenhanger nodig. Je kunt hiervoor honing, stevia of suiker gebruiken. Ik maak nu gebruik van een kleine rijpe banaan. Vervolgens voeg je er nog fruit naar keuze aan toe.

zelf drinkyoghurt maken

In de vriezer heb ik standaard allerlei soorten fruit liggen. Mango is van zichzelf al zoet en heeft eigenlijk niks nodig. Je bent vast geneigd om aardbeien te gebruiken, alleen zijn deze van zichzelf niet zoet. Waarschijnlijk heb je dan nog een beetje zoetstof nodig. Framboos uit de vriezer is dan een goede optie.

Voor een verfrissend effect voeg ik een paar ijsklontjes toe aan de blender. Zie je die blijde blik in de ogen van mijn dochter? Ze vond het erg lekker.

zelf drinkyoghurt maken

Zelf drinkyoghurt maken

Ingrediënten

250 ml
  • 1/2 kleine rijpe kinderbanaan
  • 100 ml yoghurt
  • 75- 100 ml koud water
  • 50 gram mango of ander fruit
  • optioneel: paar ijsklontjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de banaan in plakjes. Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een egale massa.
  • Voeg voor een koude frisse yoghurt drink een paar klontjes ijs toe en maal fijn in de blender.
  • Schenk de zelfgemaakte drink yoghurt in een glas.
zelf drinkyoghurt maken
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.