• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Zelf limoncello maken

Zelf limoncello maken

juli 23, 2017 door Linda 5 Reacties

Zelf limoncello maken stond al jaren op mijn bucketlist. Bij Italiaanse vrienden proefde ik een zelfgemaakte versie en ik was direct verkocht. Zo puur en geen chemische afdronk, dat wil ik ook eens proberen.

Begin april heb ik met het gezin een bezoek gebracht aan de Lindenhoff. Dit is boerderij waar al meer dan 100 jaar vlees, zuivel en groente en fruit wordt verbouwd. Verder importeren ze prachtige pure producten zoals de beroemde Sorrento citroen voor de limoncello. De boerderij is een echt food walhalla en met een tas vol lekkers gingen wij huiswaarts. Een tip: de Lindenhoff heeft ook een hele goede webwinkel.

Maak zelf deze Italiaanse likeur met Sorrento citroenen, suiker en alchohol.

Limoncello wordt in Italië vaak zelf gemaakt. Bij menig restaurant krijg je een klein glaasje van het huis om de spijsvertering op te wekken. Een fles alcohol koop je daar gewoon in de supermarkt. Dat is hier ondenkbaar. Ons souvenir stond bijna een jaar op ons te wachten in de voorraadkast. Eindelijk gingen we zelf limoncello maken.

Het schillen van de citroenen is een nauwkeurig werkje dat ik aan manlief overlaat. De rest heb ik gedaan. Iedere keer als de voorraadkast openging en ik de flessen zag voelde ik mij net Ma Flodder. Het is niet moeilijk om deze likeur te maken, je hebt er alleen geduld voor nodig.

Drink de limoncello uit de vriezer zo rond -7 graden! Geniet ervan!

Zelf limoncello maken

Zelf limoncello maken

Recept voor 2 liter:

  • 1,75 kilo 6 à 7 stuks Sorrento citroenen (alternatief biologische citroenen)
  • 1 liter alcohol
  • 1 liter water
  • 800 gram suiker
  • extra nodig: 3 flessen / weckpotten van elk 1 liter + glazen fles geschikt voor in de vriezer

Hoe maak je zelf limoncello:

  1. Was de citroenen voorzichtig en dep droog.
  2. Schil de citroenen met een dunschiller, maar let erop dat je het witte vruchtvlees niet mee schilt. Dit maakt de limoncello bitter. Voeg de alcohol en schillen bij elkaar in een glazen fles op pot. Sluit af en zet 2 tot 3 weken weg op een donkere plek. Af en toe voorzichtig schudden mag, maar hoeft niet.
  3. In ons geval hebben de schillen 3 weken gestaan. Verwarm het water en los hierin de suiker op. Laat helemaal afkoelen. Meng het suiker water mengsel met de schillen met alcohol. Giet de zelfgemaakte limoncello in 3 flessen of potten en laat weer 2-3 weken staan. Verwijder de schillen en schenk een kleine hoeveelheid in een oude limoncello fles dat geschikt is voor de vriezer. Zet koud voor warme dagen.

Zelf limoncello maken met alchohol, citroenen en suiker. Je eigen likeur maken is niet moeilijk. Je hebt alleen geduld nodig.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Zelf limoncello maken met alchohol, citroenen en suiker. Je eigen likeur maken is makkelijk. Je hebt alleen geduld nodig.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Drankjes en smoothies Tags: alcoholische drankjes, citroenen, limoncello, sorrento, zelf maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Linda zegt

    juli 24, 2017 om 3:03 am

    Wat een leuk idee! Maar wat voor alcohol heb je gebruikt?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 8, 2017 om 12:48 pm

      Hi Linda, zoals in het blog staat heb ik die meegenomen uit Italië en dat is 95%. Gr. Linda

      Beantwoorden
  2. Popko zegt

    juli 29, 2017 om 9:09 pm

    Pure alcohol (96%) is ook in Nederland verkrijgbaar bij drank.nl. Klopt het dan je maar één liter water gebruikt? Volgens mij kom je zo niet aan drie liter. Ik gebruik trouwens een dunschiller voor de citroenen. Gaat prima!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 8, 2017 om 12:49 pm

      Hi Popko, oeps rekenen is niet mijn sterkste punt. Ik heb het inmiddels aangepast. En wij hebben ook gewoon een dunschiller gebruikt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Jo’s Daughter zegt

    juni 29, 2018 om 7:06 am

    Oh dat is wel heel “verleidelijk”, zelf maken :)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Cheesecake ijs met frambozen Cheesecake ijs met frambozen
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl