Nog geen beoordelingen

Zelf limoncello maken

Zelf limoncello maken stond al jaren op mijn bucketlist. Bij Italiaanse vrienden proefde ik een zelfgemaakte versie en ik was direct verkocht. Zo puur en geen chemische afdronk, dat wil ik ook eens proberen.

Begin april heb ik met het gezin een bezoek gebracht aan de Lindenhoff. Dit is boerderij waar al meer dan 100 jaar vlees, zuivel en groente en fruit wordt verbouwd. Verder importeren ze prachtige pure producten zoals de beroemde Sorrento citroen voor de limoncello. De boerderij is een echt food walhalla en met een tas vol lekkers gingen wij huiswaarts. Een tip: de Lindenhoff heeft ook een hele goede webwinkel.

Maak zelf deze Italiaanse likeur met Sorrento citroenen, suiker en alchohol.

Zelf limoncello maken

Limoncello wordt in Italië vaak zelf gemaakt. Bij menig restaurant krijg je een klein glaasje van het huis om de spijsvertering op te wekken. Een fles alcohol koop je daar gewoon in de supermarkt. Dat is hier ondenkbaar. Ons souvenir stond bijna een jaar op ons te wachten in de voorraadkast. Eindelijk gingen we zelf limoncello maken.

Het schillen van de citroenen is een nauwkeurig werkje dat ik aan manlief overlaat. De rest heb ik gedaan. Iedere keer als de voorraadkast openging en ik de flessen zag voelde ik mij net Ma Flodder. Het is niet moeilijk om deze likeur te maken, je hebt er alleen geduld voor nodig.

Drink de limoncello uit de vriezer zo rond -7 graden! Geniet ervan!

Zelf limoncello maken

Mocht je pure limoncello te sterk vinden, dan kun je er ook een limoncello cocktail maken met spa rood lemon en prosecco.

Zelf limoncello maken

Ingrediënten

Aantal personen2 liter
  • 1,75 kilo 6 à 7 stuks Sorrento citroenen (alternatief biologische citroenen)
  • 1 liter alcohol
  • 1 liter water
  • 800 gram suiker

Extra nodig

  • 3 flessen / weckpotten van elk 1 liter + glazen fles geschikt voor in de vriezer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe kun je zelf limoncello maken?

  • Was de citroenen voorzichtig en dep droog.
  • Schil de citroenen met een dunschiller, maar let erop dat je het witte vruchtvlees niet mee schilt. Dit maakt de limoncello bitter. Voeg de alcohol en schillen bij elkaar in een glazen fles op pot. Sluit af en zet 2 tot 3 weken weg op een donkere plek. Af en toe voorzichtig schudden mag, maar hoeft niet.
  • In ons geval hebben de schillen 3 weken gestaan. Verwarm het water en los hierin de suiker op. Laat helemaal afkoelen. Meng het suiker water mengsel met de schillen met alcohol. Giet de zelfgemaakte limoncello in 3 flessen of potten en laat weer 2-3 weken staan. Verwijder de schillen en schenk een kleine hoeveelheid in een oude limoncello fles dat geschikt is voor de vriezer. Zet koud voor warme dagen

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.