• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Gevulde paprika met couscous

gevulde paprika met couscous

mei 8, 2016 door Linda Reageer

Heerlijk zeg, dat geweldige weer van de afgelopen dagen. Ik had eigenlijk een asperge recept voor vandaag klaar staan. Dit heb ik snel verwisseld voor de gevulde paprika met couscous. Dit hapje is heerlijk voor bij de barbecue namelijk.

Mijn gevaar met barbecueën is dat ik mij vol eet aan stokbrood. Het liefst met een dikke laag zelfgemaakte kruidenboter. Mijn recept hiervoor met geheim ingrediënt van buurman Aalt deel ik binnenkort. Dochterlief is dol op mijn kruidenboter, terwijl ze niet eens boter op brood lust…

Dit hapje van gevulde paprika met couscous staat niet alleen gezellig op de buitentafel. Zo eet je direct wat groente door de paprika en de tomaatjes. Kies bij de couscous voor de volkoren variant, zodat dit voor een langere verzadiging zorgt. De dressing met olie, munt en eventueel citroensap maakt het een lekker fris zomers hapje.

gevulde paprika met couscous

Persoonlijk vind ik het zalig om er zelfgemaakte tzatziki bij te serveren. Natuurlijk kun je dit snel kant en klaar kopen. Alleen wil je nooit meer anders als je manliefs recept eens maakt.

Gevulde paprika met couscous

voor 8 stuks

  • 50 gram volkoren couscous
  • 4 snack paprika’s
  • 8 gele snack tomaatjes
  • 2 eetlepels munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 blokjes feta

voor erbij: tzatziki kijk hier voor de bereiding

  • 3/4 komkommer
  • 500 ml Griekse Yoghurt (Total)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje extra virgine olijfolie
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het klaar:

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Of gebruik de snelle methode door kokend water op de couscous te gieten. Dek af en laat 5 minuten staan. Roer vervolgens los met een vork en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
  2. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaatjes in vieren. Hussel de couscous, tomaatjes, munt, olijfolie en citroensap in een kom door elkaar. Schep een lepel van de couscous op elke paprika helft en leg een blokje feta erop.
  3. De gevulde paprika’s zijn zowel warm als koud lekker. Wil je liever een warm hapje, zet de paprika’s dan nog een minuut of 5 in een oven van 180 graden of leg op een stuk folie op de barbecue.
  4. Serveer eventueel met de zelfgemaakte tzatziki.

In het barbecue E-book staan nog meer bijgerechten voor een bbq. Van bijgerechten tot hoofdgerechten, sausjes en dranken. Download jouw E-book nu!

Download button

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

gevulde paprika met couscous

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram |Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Barbecue recepten, Diner, Snack Tags: barbecue, bijgerecht recepten, bijgerechten barbecue, hapjes, hapjes recepten, paprika recepten, vegetarisch

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl