Gevulde paprika met couscous

Heerlijk zeg, dat geweldige weer van de afgelopen dagen. Ik had eigenlijk een asperge recept voor vandaag klaar staan. Dit heb ik snel verwisseld voor de gevulde paprika met couscous. Dit hapje is heerlijk voor bij de barbecue namelijk.

Mijn gevaar met barbecueën is dat ik mij vol eet aan stokbrood. Het liefst met een dikke laag zelfgemaakte kruidenboter. Mijn recept hiervoor met geheim ingrediënt van buurman Aalt deel ik binnenkort. Dochterlief is dol op mijn kruidenboter, terwijl ze niet eens boter op brood lust…

Dit hapje van gevulde paprika met couscous staat niet alleen gezellig op de buitentafel. Zo eet je direct wat groente door de paprika en de tomaatjes. Kies bij de couscous voor de volkoren variant, zodat dit voor een langere verzadiging zorgt. De dressing met olie, munt en eventueel citroensap maakt het een lekker fris zomers hapje.

gevulde paprika met couscous

Persoonlijk vind ik het zalig om er zelfgemaakte tzatziki bij te serveren. Natuurlijk kun je dit snel kant en klaar kopen. Alleen wil je nooit meer anders als je manliefs recept eens maakt.

Gevulde paprika met couscous

voor 8 stuks

  • 50 gram volkoren couscous
  • 4 snack paprika’s
  • 8 gele snack tomaatjes
  • 2 eetlepels munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 blokjes feta

voor erbij: tzatziki kijk hier voor de bereiding

  • 3/4 komkommer
  • 500 ml Griekse Yoghurt (Total)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • scheutje extra virgine olijfolie
  • zeezout & vers gemalen zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het klaar:

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Of gebruik de snelle methode door kokend water op de couscous te gieten. Dek af en laat 5 minuten staan. Roer vervolgens los met een vork en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
  2. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaatjes in vieren. Hussel de couscous, tomaatjes, munt, olijfolie en citroensap in een kom door elkaar. Schep een lepel van de couscous op elke paprika helft en leg een blokje feta erop.
  3. De gevulde paprika’s zijn zowel warm als koud lekker. Wil je liever een warm hapje, zet de paprika’s dan nog een minuut of 5 in een oven van 180 graden of leg op een stuk folie op de barbecue.
  4. Serveer eventueel met de zelfgemaakte tzatziki.

In het barbecue E-book staan nog meer bijgerechten voor een bbq. Van bijgerechten tot hoofdgerechten, sausjes en dranken. Download jouw E-book nu!

Download button

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

gevulde paprika met couscous

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.