Nog geen beoordelingen

Filodeegrolletjes met geitenkaas en chili dip

Borrelen is één van mijn hobby’s en met Oud & Nieuw voor de deur verklaar ik het Linda’s Borrel Week voor geopend. Ik heb een paar lekkere fijne zelfgemaakte hapjes voor jullie klaarstaan. Gisteren trapte ik al af met 5 x alcoholvrije cocktails. Vandaag staan de filodeegrolletjes met geitenkaas en chili dip centraal.

Filodeegrolletjes met geitenkaas

Om eerlijk te zijn heb ik altijd ruzie met het filodeeg. Inmiddels heb ik hier een oplossing voor gevonden. Bij collega Pauline heb ik een paar keer gelezen dat er ook vers filodeeg bestaat bij de Turkse / Marokkaanse winkels. Echt een ideale uitvinding. Dit filodeeg scheurt minder snel en is makkelijker in gebruik. Deze vellen zijn groter waardoor de filodeegrolletjes met geitenkaas breder zijn dan bij de diepvriesvellen. Voor de smaak maakt het allemaal niet uit natuurlijk.

Bij de filodeegrolletjes hoort een chili dipsaus. Ik houd wel van een beetje pit. Zeker in combinatie met een lekker drankje erbij. Een simpele chilisaus (die je overigens ook zelf kunt maken) wordt gepimpt met tomaat en verse kruiden. Laat oudejaarsavond maar komen.

Filodeegrolletjes met geitenkaas

Filodeegrolletjes met geitenkaas

Ingrediënten

Aantal personen16 stuks
  • 1 pak filodeeg (8 vellen)
  • 300 gram zachte smeerbare geitenkaas
  • snufje chilipeper
  • beetje olijfolie

Chili dipsaus

  • 180 ml zoete chilisaus
  • 2 kleine tomaatjes
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander (platte peterselie)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Ontdooi het filodeeg volgens de verpakking of koop verse filodeeg bij een Marokkaanse / Turkse winkel.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg 2 plakken filodeeg op elkaar. Snijd in 4 rechthoeken. Smeer de onderzijde in met een flinke eetlepel geitenkaas. Breng eventueel op smaak met een snufje chilipeper. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Smeer uiteinde in met olijfolie en plak “vast”.
  • Zet 14-16 minuten in de oven en bak goudbruin.
  • Maak ondertussen de chili dipsaus. Snijd de tomaatjes doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Meng de chilisaus, stukjes tomaat en vers gehakte kruiden door elkaar.
Filodeegrolletjes met geitenkaas

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.