• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Zoete aardappel broodjes met havermout

zoete aardappel broodjes

januari 31, 2016 door Linda 2 Reacties

De allerlaatste dag van mijn #backtonormal project samen met Reny is aangebroken. Vanaf begin januari had ik al een plannetje om een gezonder tussendoortje met zoete aardappel te maken. Het liefst ook met havermout en een beetje groente. Even geen zoete reep, maar wel een hartige snack die ook niet zou misstaan in de trommel van de kids. 

zoete aardappel broodjes

Alleen had ik geen idee hoe ik dit zou aanpakken. Uiteindelijk heb ik mijn gezonde havermout muffin recept als basis genomen en hier de zoete aardappel en wortel aan toegevoegd. De haver heb ik niet als havermout gebruikt,maar vermalen in een koffiemolentje van Tomado (€ 12,99). Die tip kreeg ik een jaar geleden van Reny. Zo’n apparaatje is ideaal om kleine hoeveelheden meel te maken, zonder dat je direct een heel pak hoeft te kopen. Heb je nu niet zo’n molentje gebruik dan ander meel of de ongemalen havermout toe.

Ik noem dit recept zoete aardappel broodjes, maar ik had ze ook de naam zoete aardappel muffins kunnen geven. Persoonlijk ben ik de muffin een beetje zat. Ik zocht iets anders en bij toeval zag ik deze schattige broodjesvorm bij de fotosshoot van het kookboek “Mag ik nog een hapje” van vriendin Francesca. Zij had een zalig recept met pastinaak. Stiekem heb ik er wel een stuk of 3 van gegeten. Natuurlijk was ik nieuwsgierig naar het recept én de vorm. “Lin, die brood vormpjes koop je gewoon bij de Xenos.” Ik kon het niet laten om binnen 2 dagen ook zo’n vorm in huis te halen. Zijn ze niet schattig?

zoete aardappel broodjes

Het tussendoortjes recept is vrij basic. Scan je keukenkastjes en voeg naar behoefte extra smaakmakers toe. Ik wilde jullie een ellenlange lijst met ingrediënten besparen.  Geef je eigen draai aan dit recept of je er nu gedroogd fruit, noten, zaden of kokos of extra kruiden aan toevoegd.

zoete aardappel broodjes

Zoete aardappel broodjes met havermout

Voor 8 stuks:

  • 150 zoete aardappel
  • 1 rijpe banaan
  • 1 kleine wortel (40 gram)
  • 125 gram havermout (of havermeel of ander meel naar keuze)
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel (of koekkruiden)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 60 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • optioneel: noten, zaden, gedroogd fruit, gemberpoeder, of kokos naar smaak
  • extra nodig: siliconen broodvormpjes of normale muffin vorm

Hoe maak je het klaar:

  1. Schil en snijd de zoete aardappel in stukken. Kook in 8 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Prak ondertussen de banaan met een vork. Rasp de wortel.
  4. Maal de havermout in een koffiemolentje tot meel of maak gebruik van kant en klare meel.
  5. Meng de banaan, wortel, havermout, ei, kaneel, bakpoeder, nootmuskaat, zout, melk en ahornsiroop alvast door elkaar.
  6. Giet de zoete aardappel af en stamp grof met een stamppot stamper en voeg toe aan het mengsel en roer goed door elkaar.
  7. Voeg eventueel nog extra smaakmakers toe, zie optioneel.
  8. Verdeel het deeg over de vorm. Bak in 25-30 minuten gaar in de oven.

Tip: vries de zoete aardappel broodjes gerust in en haal ze bevroren uit de vriezer en stop zo in de trommel.

zoete aardappel broodjes

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: PASEN, SNACK Tags: bakrecepten, havermout, havermout recepten, havermout snack, havermout tussendoortjes, is havermout gezond, tussendoortjes, tussendoortjes recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Marco zegt

    maart 9, 2016 om 8:41 pm

    Lekker hoor ! En makkelijk om te maken ?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 10, 2016 om 2:24 pm

      Leuk om te horen! Groeten

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.