Nog geen beoordelingen

Havermout ontbijt muffins

Muffins voor ontbijt, wie wil dit nu niet? Een tijdje geleden poste ik mijn verwenontbijtje van de blauwe bessen crumble met havermout in de Voedselzandloper Facebook groep. Ik maakte er een opmerking bij dat je slechts 5 ingrediënten nodig had. Een dame reageerde hierop en zei: ik heb een nog makkelijker recept voor je van havermout ontbijt muffins.

Dat laat ik mij geen 2 keer zeggen. Ik heb de havermout ontbijt muffins inmiddels al 2 keer gemaakt, heerlijk. Ik maakte al eerder gezonde havermout muffins met stukjes chocolade en sinaasappel. Dit recept is nog sneller. Alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, maal je fijn in de blender en giet je op de bevroren bessen. Nou, makkelijker kan bijna niet.

havermout ontbijt muffins

Hopelijk heb je alle ingrediënten standaard in huis en kun je direct aan de slag. Het is een aanrader om blauwe bessen en ander fruit in van die handige doosjes op voorraad te hebben in de vriezer. Zo heb je altijd iets achter de hand om snel door een smoothie of yoghurt te doen.

Voor de variatie voeg ik biologische cacao toe. Dat maakt dit ontbijt net even feestelijker. En dan nu de vraag: hoeveel muffins eet jij als ontbijt? Om eerlijk te zijn red ik het niet op 1 muffin. Misschien komt dit omdat mijn vormpjes wat klein zijn. Van mezelf mocht ik dan ook 2 muffins.

havermout ontbijt muffins

Havermout ontbijt muffins

Ingrediënten

6 stuks
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 6 eetlepels havermout
  • 6 eetlepels water
  • flinke snuf kaneel
  • 2 flinke theelepels met kop biologische cacao
  • 6 eetlepels bevroren blauwe bessen

Extra nodig

  • muffin tray

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pureer de eieren, bananen, havermout, water, kaneel en cacao in een blender tot een egale massa.
  • Vet een muffin vorm in. Leg op elke vorm een eetlepel blauwe bessen. Giet vervolgens het beslag erover.
  • Bak bruin en gaar in 25 à 30 minuten.

Linda’s Tips

Tip: ook lekker zijn deze havermout muffins met vijgen en feta

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.