Ik ben echt gek op mijn “werk” maar soms ook niet. De foto’s van deze kaas uien havermoutbroodjes waren de eerste keer om te huilen…. Eigenlijk was het al mis gegaan bij het bakken. Ik heb niet zoveel geduld en kwakte het deeg nog net niet op de bakplaat. Het gevolg waren havermoutbroodjes met het uiterlijk van een maanlandschap. Ze zagen er absoluut niet aantrekkelijk uit, maar zo smaakte ze wel. Hoe ging ik dit nu weer oplossen?
Bij collega Reny heb ik telefonisch even uitgehuild. Het is zo fijn om een aantal mensen om je heen te hebben, met wie je dit soort dingen kunt delen. “Nou Lin, het is vast niet zo erg. Stuur mij zo de foto’s door, dan kijk ik even mee”. Zo gezegd zo gedaan. Fijn dat er dan ook een oprecht antwoord van haar komt: “Ik ben eerlijk; het zijn niet je mooiste foto’s, maar ik vind ze echt wel kunnen!!! Tja, wat moet ik hier nu toch mee? Miss Perfect bleef twijfelen….
Ik had het idee dat mijn recept ook niet helemaal klopte. Ik had de ui rauw op de havermoutbroodjes gegooid waardoor ze erg uitgedroogd uitzagen en sommige stukjes zelfs bijna verbrand. Hopeloos. Zo zien jullie maar weer, dat ik bij mij ook van alles mis gaat. Ik heb het recept een weekje laten liggen. Even afstand nemen en dan komt de oplossing vanzelf.
Misschien werkt het beter als de uien van te voren gebakken worden? En laat ik eens de kleine taartvormen nemen zodat er mooie ronde broodjes ontstaan. Voilà het resultaat is eindelijk naar mijn zin. Oh en de smaak? Echt heerlijk voor de lunch of bij een kop soep.
Kaas uien havermoutbroodjes
recept voor 4 stuks
- 2 uien
- olijfolie
- 100 gram havermout (of havervlokken of speltvlokken)
- 100 gram Griekse yoghurt (of normale yoghurt of kwark)
- 2 eieren
- snufje peper en zout
- 100 gram belegen geraspte kaas
Stappen om kaas uien havermoutbroodjes te maken:
- Snijd de uien ringen. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg hieraan de ui toe en bak op middelhoog vuur glazig.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal de havermout in een koffiemolentje tot meel of in een blender.
- Meng het meel, yoghurt en eieren goed door elkaar met een garde, of voeg de yoghurt en eieren toe aan de blender waarin je het meel gemaakt hebt. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
- Giet het (vloeibare) beslag in rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de gebakken ui en kaas erover.
- Zet 15-20 minuten in de oven. Let op dat de ui niet verbrand.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Het roze bordje is van het Deense merk IB Laursen.
Oh, Lin…hahaha! Ik moet zeggen, ze zien er nu nóg lekkerder uit! Dikke kus!
Haha, dikke kus terug. X
Ze zien er inderdaad heerlijk uit. Ik ga ze snel maken…
Super lekker! Ik was een beetje lui en heb de rauwe uienringen de eerste 10 min meegebakken en dan nog een keer 10 min met kaas erop. Heerlijk!
Dat klinkt goed Afra. Leuk dat je mij een berichtje stuurt. Groeten, Linda