Review Uit Paulines Keuken kookboek + recept

Voordat ik startte met bloggen, heb ik veel mensen het blog van Pauline (Uit Pauline’s Keuken) aangeraden. Zij is nog steeds één van mij grote voorbeelden. Inmiddels heb ik leuk (online) contact met haar. Staat er zelfs een link van haar site naar de mijne voor voedingsadvies vragen. En above all was ik aanwezig – met allemaal grote foodboggers – bij de boekpresentatie van haar 2e boek. Hoe cool is dat! Nu verwachten jullie een kritisch review van Uit Pauline’s Keuken kookboek. Tja, hmm wat zal ik daar nu op antwoorden.

Ok, hier gaan wij dan. Wat vind ik nu van het kookboek Uit Pauline’s Keuken? Een woord: GEWELDIG! Met dit kookboek komt Pauline’s site in boekvorm tot leven. De styling, fotografie, de recepten en de tips, alles is precies zoals online. Van oorsprong komt ze uit Groningen en dat kan je na 5 jaar Haarlem nog steeds horen. Bij het lezen van haar boek, hoor ik haar stem en is het net alsof Pauline het boek voorleest. Nou, dan heb je het goed gedaan!

Review Uit Paulines Keuken

Haar motto is Live, Love, EAT! Pauline geeft je een kijkje in haar leven. Ze vertelt hoe haar blog is ontstaan en hoe haar dag eruit ziet. Haar hotspots, waar ze eet, drinkt en de boodschappen doet. Ook handig zijn vele tips van dinnerparty’s, tot musthave keukenapparatuur en wat al niet meer. De persoonlijke touch, maakt dit kookboek net even anders.

Laat ik de recepten niet vergeten, want daar draait alles om. Paulines recepten kenmerken zich door makkelijke en snelle recepten die net even anders zijn. In totaal staan er maar liefst 100 nieuwe recepten in, waarvan de helft volgens het Voedselzandloper principe. Met regelmaat vernieuwde versies van toppers op de site. Ik ben dol op haar gerechten. Op mijn blog kan je meerdere varianten terugvinden, zoals haar appeltaart havermout uit de oven of appelkoeken van havermout. Ik word helemaal blij van haar boek, het straalt zoveel plezier uit. Het boek is in 3 maanden geschreven en ondertussen ook elke dag een nieuwe post op de site. Hoe heeft ze dat in godsnaam voor elkaar gekregen?

Review Uit Paulines Keuken

Dus ja, ik ben enthousiast over dit boek en ik ga er zeker uit koken. Vandaag deel ik een recept dat ik al heel lang eens wilde maken. Woensdagmiddag een goed moment om met dochterlief de keuken in te duiken. Ze was druk bezig met het verwijderen van de pitten van de dadels tot de vriendinnen voor de deur stonden. Je voelt het al aankomen: ik heb de dadelballetjes zelf mogen afmaken.

Gelukkig liep zoonlief nog om mij heen. Hij is verzot op dadels. En ooh wat moest hij lang wachten totdat er een choco cocobonbon geproefd mocht worden.

Review Uit Paulines Keuken

Wat heb je nodig voor 14 balletjes:

 • 100 gram dadels
 • 50 gram amandelen
 • 25 + 25 gram kokos
 • 1 eetlepel cacao
 • 1 eetlepel water
 • optioneel: 1 eetlepel kokosolie en of 1 flinke theelepel pindakaas

Hoe maak je het klaar:

 1. Verwijder de pitten van de dadels.
 2. Doe de dadels, amandelen, 25 gram kokos, cacao en water in de keukenmachine of blender. Mix tot een plakkerige massa. Blijft het te droog, voeg dan meer water toe.
 3. De kokosolie en pindakaas staan niet in Pauline’s recept. Ik heb ze toegevoegd omdat mijn massa te droog bleef. Een lepel kokosolie (extra virgine) en een flinke theelepel pindakaas doet wonderen en geeft de balletjes nog meer smaak.
 4. Verdeel de rest van de kokos over een bord.
 5. Maak je handen nat. Draai balletjes en rol ze door de kokos.

Tip: laat de kraan langzaam druppelen tijdens het balletjes draaien. Zo kan je makkelijk je handen vochtig houden, zonder alles vies te maken.

Uit Pauline’s Keuken – Pauline Weuring
Uitgeverij Prometheusbertbakker
ISBN 978903514311
Verkrijgbaar bij de boekhandel of Bol.com
Prijs € 19,99

Foto’s by Danielle Verkuijl – Goudse fotografie. Voor dit review heb ik een gratis boek ontvangen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.