Nog geen beoordelingen

Pompoen curry met linzen en rijst

Curry’s ik ben op de rijke smaak van dit soort Aziatische gerechten. Vroeger dacht ik altijd dat een curry pittig was. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn, dat bewijst deze pompoen curry met linzen en rijst wel. Deze curry is dan ook geschikt voor het hele gezin.

Kijk maar eens naar de ingrediënten van deze curry. In het lijstje ontbreken pepers of chilipoeder. De komijn en koriander geven de pompoen curry juist een milde smaak.

Voor de pompoen gebruik ik gewoon gesneden pompoen uit het koelvers schap of uit de vriezer. Dit vind ik handig om twee redenen. Ten eerste is het snijdwerk al gedaan. Dit is altijd zo’n gedoe. Daarbij heb ik nu ook direct de juiste hoeveelheid in huis, want een hele fles pompoen is teveel voor dit curry recept met linzen.

Pompoen curry met linzen en rijst

Pompoen curry met linzen en rijst

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander
  • snuf kardemom
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram pompoenblokjes (koelvers of ontdooid uit de vriezer)
  • 500 ml groente bouillon (van tablet)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram rode linzen (gewassen)
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 2 handen spinazie

Voor erbij

  • rijst

Optioneel

  • yoghurt en verse koriander

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snij de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui en knoflook 5 minuten.
  • Voeg de komijn, koriander, kardemom en tomatenpuree toe. Bak 1 minuut aan.
  • Voeg de pompoen, bouillon, tomatenblokjes en rode linzen toe en laat 20 minuten pruttelen. Roer af en toe en voeg meer gekookt water toe als de linzen droog koken.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  • Voeg op het einde de kikkererwten toe en roer de spinazie erdoor. Laat even staan zodat de spinazie slinkt.
  • Serveer met rijst, yoghurt en verse koriander.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.