Op het menu vandaag geroosterde paprika tomatensoep maken. Als het buiten warm en koud is, verwarm je jezelf aan een warme kom soep van paprika en tomaat uit de oven. Deze makkelijke soep is ideaal voor bij de lunch of als lichte avondmaaltijd.
De zelfgemaakte paprika tomatensoep kun je ook wel een soep voor luie koks noemen (oftewel een echt Linda recept). Ik houd van makkelijke en smaakvolle recepten en daar hoort deze paprika tomatensoep zeker bij. Het enige dat je hoeft te doen is groenten snijden, alles op een bakplaat leggen, vervolgens bouillon toevoegen en de staafmixer (of blender) erin zitten.

Paprika tomatensoep uit de oven
Dit recept voor paprika tomatensoep kan niet mislukken. De tomaten, paprika’s en ui snijd je grof, aangezien ze naderhand gepureerd worden door een staafmixer of blender. Voeg nog wat kruiden en olijfolie toe voor smaak en de oven doet zijn werk.
Voor de groentebouillon neem je 1 liter kokend water uit een kokend-heet-water kraan (alternatief is een waterkoker) en los hierin 2 bouillonblokjes op. Dit is zoals je ziet een echt makkelijke soep om aan je kook repertoire toe te voegen.

Door het roosteren van de paprika en tomaat in de oven wordt de natuurlijke smaak versterkt. Door de hitte karamelliseert de suiker van de groenten, dat zorgt voor een natuurlijke zoetigheid.
Serveer de soep bij de lunch of als lichte avondmaaltijd met zelfgemaakte croutons erbij.
Meer paprika en tomatensoep recepten
Heb je de smaak te pakken van soep met paprika en tomaat? Dan heb ik nog een aantal lekkere variaties om uit te proberen:

Paprika tomatensoep
Ingrediënten
- 5 rijpe tomaten
- 2 rode paprika's
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde tijm
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 1 liter groentebouillon
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoe maak je een geroosterde paprika tomatensoep?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de tomaten, paprika en ui in stukken. Halveer de knoflook. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met de kruiden, zout, peper en giet de olijfolie erover. Rooster de groenten 45 min in de oven.
- Verwarm de bouillon (voeg 2 blokjes bouillon toe aan 1 liter water), voeg de geroosterde groenten toe. Pureer met een staafmixer.
Linda’s Tips
- In plaats van croutons kun je ook kikkererwten of zaden roosteren voor een crunchy bite in de soep. Kijk hier naar de crouton vervangers.Â
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
