Nog geen beoordelingen

Courgette geitenkaas salade

De courgette is één van mijn favoriete groente. Door de zachte neutrale smaak combineert het goed in allerlei gerechten, zoals in deze courgette geitenkaas salade. Ook handig om zo een extra portie groente aan je maaltijd toe te voegen. Mijn kids zijn niet zo dol op de structuur van courgette. Vaak rasp ik deze groente door een pastasaus of nasi. Zo krijgen zij ongemerkt ook wat extra’s binnen. Wel zo fijn toch?

Bij mijn lunch voeg ik altijd groente toe. Ok, ik begrijp dat je op je werk geen courgette kan bakken of pasta kan koken. Maarrr deze courgette geitenkaas salade is koud ook lekker. Gezond eten draait om een goede voorbereiding. Dus maak de courgette de avond ervoor even klaar. Je hebt toch 4 gaspitten? Bak de groente even mee bij de bereiding van het diner.

Moet je nog een beetje wennen aan het idee om met een bakje zelfgemaakte lunch naar je werk te gaan? Het weekend heb je waarschijnlijk meer tijd, dus ideaal om meer aandacht aan het eten te schenken. De salade is niet alleen lekker als lunch, maar ook (lauw)warm als maaltijdsalade.

Courgette geitenkaas salade

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram volkoren penne
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • flinke hand tomaatjes
  • gegrilde paprika pot
  • 2 eetlepels groene olijven
  • stukje zachte geitenkaas
  • oregano
  • zout en peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de volkoren pasta volgens de gebruiksaanwijzing
  • Snijd de courgette in plakken van een halve centimeter
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de courgette in 8 minuten goudbruin
  • Spoel de paprika en olijven af om overtollig zout te verwijderen
  • Snijd de paprika, olijven en tomaat in stukjes
  • Maak mooie dunne plakjes van de geitenkaas
  • Leg de gebakken courgette op 1 bord en kruid royaal met de oregano. Verdeel vervolgens de geitenkaas erover en eindig met de tomaat. De courgette torentjes zijn nu klaar.
  • Pak 2 borden en doe hierop de pasta, paprika en olijven. Verdeel de courgette torentjes over de borden en maak af met zout, peper en nog wat oregano.

Linda’s Tips

  • Tip: schuif de courgette torentjes 3-5 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) zodat de geitenkaas smelt.
  • Tip: neem bij de lunch 1 opscheplepel volkoren pasta of laat dit achterwege. Het draait om de groente!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.