Dit is mijn draai aan een klassieke Italiaanse ragù, maar dan met linzen en champignons. Deze vegetarische pastasaus met linzen mag dan officieel geen bolognese heten, maar ik doe het stiekem toch 😊
De saus zit bomvol smaak en is makkelijk en snel te maken. Perfect voor een doordeweekse dag.

Makkelijke vegetarische pastasaus
Een vegetarische pastasaus maken is makkelijker dan je denkt. Je hoeft hiervoor ook geen vleesvervangers te gebruiken. Ik maak graag gebruik van champignons aangezien dit zorgt voor een vleesachtige structuur en smaak.
De twist in deze vegetarische pastasaus is om de linzen knapperig te bakken in de pan, waardoor je een soort gehaktstructuur krijgt. Deze kleine eiwitrijke smaakbommetjes heb ik altijd in huis. Ik koop ze vaak van HAK in pak, waarmee je met gemak peulvruchten aan je maaltijd toevoegt. Serveer met je favoriete pasta en Parmezaanse kaas voor een extra smaakboost.

Vegetarische pasta recepten
Een lekker vegetarisch pasta recepten vinden die het hele gezin lust is soms een uitdaging. Tenminste zo werkt dat bij mij thuis en dit geven jullie regelmatig aan in mijn DM op insta. Een lijstje met variaties op een vega pasta is altijd fijn om achter de hand te houden. Deze vegetarische pasta met spinazie en champignons staat ook in een mum van tijd op tafel. Voor de kaasliefhebbers beveel ik deze pasta met courgette aan.
Voor nog meer inspiratie kun je een kijkje nemen op het dit blog met 10 verschillende vegetarische pasta recepten.

Vegetarische pastasaus met linzen
Ingrediënten
- 2 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram kastanje champignons
- 100 gram zongedroogde tomaat met kruiden
- 1 blik tomatenpulp
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 350 gram spaghetti
- 190 gram linzen in pak
- snufje zout en peper naar smaak
Optioneel
- geraspte Parmezaanse kaas
- verse peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoe maak je een vegetarische pastasaus?
- Snijd de ui en champignons in blokjes. Hak de knoflook fijn. Â
- Verwarm een pan met dikke bodem met olijfolie. Bak de knoflook en ui zacht. Voeg de champignons toe en bak op middelhoog vuur, totdat het vocht is verdwenen.
- Maal of hak de zongedroogde tomaten fijn. Voeg samen met de tomatenpulp en chilipoeder toe aan de pan en laat zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
- Giet en spoel de linzen af onder de kraan. Verwarm een koekenpan met olie en bak hierin de linzen knapperig in 8 minuten.
- Voeg de linzen toe aan de saus en serveer direct. Lekker met Parmezaanse kaas en verse peterselie.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
