3.4 uit 7 beoordelingen
bereiding 25 minuten

Pasta met courgette

Het is tijd voor een pasta recept. Dit keer een pasta met courgette, geitenkaas en een verrassende topping. In plaats van Parmezaanse kaas over de pasta, maken we broodkruim met pistache en munt. Het zijn zomerse smaken op je bord.

Pasta met courgette en geitenkaas

Bij een pasta denk je vaak aan een rode saus. Zoals je kunt zien is dit een witte saus. De pastasaus is gemaakt met zachte geitenkaas en kookvocht van de pasta. Dit zorgt voor een heerlijke romige saus. Het vlees laten we achterwege vandaag. Niemand die het mist, kan ik je verzekeren.

Pasta met courgette en geitenkaas

Armeluis Parmezaan

De twist van deze pasta zit in de topping. Het broodkruim geeft een lekkere cruchy bite aan de pasta. Nu kun je dit broodkruim zelf maken. In Italië wordt dit Armeluis Parmezaan genoemd. Hiervoor kun je oud wit brood gebruiken. Handig is om hiervoor kapjes van wit tostibrood in de vriezer te bewaren. Maak het jezelf makkelijk en houd panko op voorraad. Dit is Japans broodkruim (te vinden bij het sushi schap). Een ideaal ingrediënt als alternatief voor paneermeel of om kip mee te paneren.

Alleen gebakken broodkruim over de pasta is zalig. De pistache zorgt voor de next level smaak.

Pasta met courgette, geitenkaas en gebakken broodkruim

Pasta met courgette

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 400 gram pasta naar keuze
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 250 gram Bettine geitenkaas met honing
  • 4 eetlepels kookvocht van de pasta
  • 40 gram panko
  • 30 gram pistache nootjes, gehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels munt, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing met zout! Houd een kopje kookvocht achter.
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook bruin. Voeg de courgette toe en bak 10 minuten op zacht vuur. Breek de geitenkaas plakjes boven de pan en roer door elkaar 4 eetlepels kookvocht van de pasta. Is de saus te droog, voeg dan meer kookvocht toe.
  • Verwarm een tweede koekenpan met olijfolie en bak hierin het broodkruim met de pistache goudbruin.
  • Roer de courgettesaus door de gekookte pasta. Breng op smaak met citroensap en munt. Breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel meer citroensap of munt toe. Strooi het noten broodkruim erover. Serveer direct.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.