Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 30 minuten
Servings 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram kastanje champignons
  • 100 gram zongedroogde tomaat met kruiden
  • 1 blik tomatenpulp
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 350 gram spaghetti
  • 190 gram linzen in pak
  • snufje zout en peper naar smaak

Optioneel

  • geraspte Parmezaanse kaas
  • verse peterselie

Zo maak je het

  • Snijd de ui en champignons in blokjes. Hak de knoflook fijn.  
  • Verwarm een pan met dikke bodem met olijfolie. Bak de knoflook en ui zacht. Voeg de champignons toe en bak op middelhoog vuur, totdat het vocht is verdwenen.
  • Maal of hak de zongedroogde tomaten fijn. Voeg samen met de tomatenpulp en chilipoeder toe aan de pan en laat zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet en spoel de linzen af onder de kraan. Verwarm een koekenpan met olie en bak hierin de linzen knapperig in 8 minuten.
  • Voeg de linzen toe aan de saus en serveer direct. Lekker met Parmezaanse kaas en verse peterselie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl