Nog geen beoordelingen
bereiding 20 minuten

Pasta met champignons

Pasta met champignons en roomsaus staat voor je klaar vandaag. De tagliatelle met champignon roomsaus maak je zonder pakje en zakje. Het recept is makkelijk, lekker en snel klaar. Je kunt binnen 20 minuten al opscheppen. Klinkt goed toch?

Bij mij thuis worden pasta gerechten verslonden. We eten zeker 2x per week een pasta recept. Meestal staat er een rode saus met gehakt op het menu. Vandaag kies ik voor vegetarische variatie met een witte roomsaus, die in een handomdraai op tafel staat.

Pasta met champignon roomsaus

Pasta met romige champignonsaus

Voor de pasta met champignons gebruik je een paddenstoelen mix met kastanjechampignons, oesterzwam en bundelzwam. Deze mix kun je met een paar takjes verse kruiden kant-en-klaar kopen. Maar je kunt er ook voor kiezen om 1 soort paddenstoel te gebruiken. Gebruik dan gedroogde tijm en oregano bij het serveren over de pasta.

De romige champignonsaus maak je met crème fraîche, Parmezaanse kaas en het geheime ingrediënt: kookvocht van de pasta. Een paar eetlepels pastawater zorgt dat de saus beter aan de pasta plakt en je krijgt hierdoor een mooie romige textuur.

Pasta met romige champignonsaus

Bij de romige pastasaus past verse tagliatelle het beste. Daarbij is verse pasta gemak, want is binnen 4 minuten klaar. Natuurlijk staat het je vrij om een andere (gedroogde) pasta te kiezen.

De pasta met champignons past helemaal in de categorie: makkelijke maaltijd. Wat is toch fijn om met een handjevol ingrediënten een gerecht in elkaar te draaien. Mocht je gek zijn op romige pastasauzen dan is de tagliatelle met romige preisaus een aanrader. Voor de visliefhebber is de romige tagliatelle met zalm een goed idee.

Pasta met champignons

Pasta met champignons

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 500 gram verse tagliatelle
  • 3 eetlepels roomboter
  • 400 gram champignons voor pasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 125 ml witte wijn (of bouillon)
  • 200 gram crème fraîche
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • verse kruiden uit de paddenstoelen mix

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je pasta met champignons?

  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing met zout. Bewaar een kopje kookvocht.
  • Verwarm 2 eetlepels roomboter in een koekenpan. Scheur of snijd de champignons boven de pan en bak goudbruin. Haal de mix uit de pan en bewaar op een bord.
  • Maak de pan niet schoon. Voeg 1 eetlepel roomboter toe. Bak de knoflook goudbruin en blus af met de witte wijn. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de pasta, champignons en Parmezaanse kaas toe. Roer met 2 eetlepels kookvocht goed door elkaar. Serveer direct met de verse kruiden van de champignonmix en extra Parmezaanse kaas on top.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.