Valentijnsdag food tag

Zondag is het zover: Valentijn. Hoe denk jij erover? Vier jij het graag of vind je het commerciële onzin? Bij Betty’s Kitchen zag ik deValentijnsdag Food Tag voorbij komen. Ik heb moest er zo hard om lachen, dat ik het niet kon laten om de tag in te vullen. Vier ik Valentijn ja of nee? Lees er alles over in de blog.

1 Waar hebben jullie elkaar leren kennen?

Wij hebben elkaar leren kennen in euh de kroeg.. Klinkt best wel fout, als ik dit zo opschrijf. Ik kwam er altijd met een vriendin en manlief met een stel vrienden. In het begin waren wij goede vrienden en ineens sprong de fonk over. Niet zo handig, want dit was 10 dagen voordat ik een half jaar in Duitsland ging studeren. Met het gevolg dat manlief elke 2 à 3 weken een auto huurde en 600 km reed om naar mij toe te komen. Juist, echt liefde.

2. Waar was jullie eerste (Valentijnsdag) date ?

Het is inmiddels al zo lang geleden, dat ik dit niet helemaal meer weet. Ik zat in ieder geval in Duitsland dus ik denk dat wij Valentijn niet gevierd hebben. En zo is het eigenlijk gebleven. Valentijn is voor ons nooit een feestdag geweest. Ik heb liever dat hij er voor mij is, als ik er “even helemaal doorheen zit” of gewoon zomaar met een romantisch lief gebaar komt.

valentijn food tag

3. Wat was het eerste gerecht dat je ooit voor je Valentijn gekookt hebt?

Ik heb geen idee wat ik voor mijn Valentijn de eerste gekookt heb. Ik weet nog wel wat hij voor mij maakte, zijn specialiteit op dat moment. Een stukje varkenshaas met gebakken aardappelen en doperwten uit een potje. Het was goed weer en wij zaten buiten op het balkon.

4. Wat is het leukste Valentijnsdag cadeau dat je ooit van hem/haar hebt gehad?

Ik heb hier al dagen op zitten broeden. Verder dan een lieve kaart is mijn Valentijn nooit gekomen volgens mij. Ik heb het ook nog even nagevraagd en zijn reactie was geweldig: “Valentijn is de grootste onzin die er bestaat.”

5. Champagne met aardbeien gedipt in chocolade OF Wijn met een borrelplankje?

Hier hoef ik niet lang over na te denken. Wijn met een borrelplankje natuurlijk. Wij zijn gek op borrelen. Ik vind het zo’n fijn moment in het weekend om dan juist een aantal dingen samen te bespreken. Inmiddels hebben wij de borrelplank niet meer voor ons alleen. De kinderen eten ook maar graag wat mee.

6. Valentijnsdag cadeau gekocht OF zelfgeknutseld?

Ik krijg het liefst een zelfgeknutseld cadeau. Bij Valentijn denk ik altijd aan een ontbijt op bed. Geen (dure) cadeaus wel lekker eten. Al is manlief dwars van de tradities, dus ik verwacht echt niks zondag. Ik fluister mijn dochter gewoon iets in. Wie weet brengt ze ons een Valentijns ontbijtje.

Valentijn ontbijt

7. Onbijt op eigen bed OF Ontbijt op de hotelkamer?

Yes, ontbijt op de hotelkamer natuurlijk. Met die stuiterende koters om ons heen, kies ik graag voor quality time samen. Even een weekendje weg om ergens uitgebreid te eten. Nu ik dit opschrijf bedenk ik dat manlief mij een etentje met overnachting cadeau heeft gedaan in november. Alleen hebben wij nog niet geboekt. Suf….

8. Homemade Valentijnsdiner OF Table for 2 in een restaurant?

Jeetje, dat is een lastige. Ik kook bijna altijd thuis en kan erg van genieten als een ander voor mij kookt. Aan de andere kant is uit eten gaan voor ons echt even een momentje samen. Geen afleiding door die koters, werk of apparaten en juist ideaal voor een goed gesprek. Toch kies ik voor een uitgebreid diner thuis gemaakt door mijn Valentijn.

Een paar keer per jaar is de keuken verboden terrein en dan slooft mijn Valentijn zich uit met een enorm diner. Ik kan hier altijd zo van genieten. Ook omdat hij weer hele andere keuzes maakt dan ik. Een van de laatste keren had hij een menu bedacht met courgette torentjes, rauwe tonijn met een dressing, aardappelkoekjes met een stukje vlees en voor dessert een chocolade taart.

courgette torentje

9. Eetbare Lingerie OF Eetbare Sieraden?

Oh wat een vreselijke vraag Betty. Ik vind het beide echt helemaal niks. Geef mij maar echt eten in plaats van dat zoete spul.

10. Tot slot, hoe ziet jouw perfecte Valentijnsdag er uit?

Voor mij is Valentijnsdag hetzelfde als iedere andere dag. Dit jaar valt het op een zondag, dus dat ontbijtje is wel leuk. Misschien verras ik mijn Valentijn er wel mee. Het meeste plezier doe je mij, door naar het strand (Zandvoort) te gaan voor een wandeling en een hapje eten. Dit jaar zal het er niet van komen. Zaterdag vieren wij de verjaardag van onze zoon. Zondag ga ik naar de Jaarbeurs om zowel de Gezondheidsbeurs als Taste of Utrecht te bezoeken.

Verras mij maar op een ander moment dan Valentijn.

Heb je een foodblog en wil je deValentijnsdag Food Tag overnemen? Zou jij dan Betty’s kitchen willen vermelden? Dat is wel zo netjes want zij heeft dit bedacht. Gebruik hashtag #valentijnsdagfoodtagzo kan ze jouw blog makkelijk terugvinden. Heb je geen blog en wil je graag reageren? Laat het me weten in de reacties.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.