Valentijn ontbijt

Laat ik eens gek doen en jullie trakteren op eenValentijn ontbijt. Jullie hebben nog een week om na te denken óf en hoe je jouw Valentijn wilt verrassen. Bij toeval kwam ik erachter dat ik een Valentijns bord op Pinterest had. Daar kwam ik de zoetste ideetjes tegen en ik een moment van zwakte heb ik dit liefdes ontbijtje in elkaar gedraaid. Een beetje extra romantiek kan geen kwaad toch?

Volg het bord Linda loves Valentine van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Eigenlijk niks voor mij, want ik ben niet zo van de commerciële feestdagen. En met Valentijn hoef ik bij mijn lief niet aan te komen. Daarover later meer. Zeker als hij het idee krijgt “gedwongen” te worden. Dan kan ik Valentijn de komenden jaren echt vergeten. Ik denk dat ik mijn dochter iets influister. Zij vindt het fantastisch om een ontbijtje op bed te maken.

Ja, want bij Valentijn denk ik direct aan een ontbijtje op bed. Ik ben niet van de cadeaus en al helemaal niet van de sieraden. Geef mij maar eten… Voor als je mijn Valentijn ontbijt te zoet sappig vindt, raad ik je aan eens te kijken naar alle zondagochtend ontbijtjes.

Met een paar alledaagse ingrediënten draai je met gemak dit ontbijt in elkaar met een lekker broodje, eitje en een drankje. Ga even op zoek naar een koekjessteker in de vorm van een hart. Bij de Xenos of Action kun je zeker slagen.

Valentijn ontbijt

Valentijn ontbijt

voor 1 persoon

 • 1 ei
 • olijfolie
 • brood naar keuze (eventueel 2 soorten)
 • extra nodig: broodvorm of bakring, koeksteker: hart

Valentijn eitjes:

 1. Verwarm een kleine koekenpan op medium hoog vuur met een beetje olijfolie. Bestrijk de beide vormen aan de onderzijde ook met olijfolie, zodat je straks het ei makkelijker kan loshalen.
 2. Splits de eieren en klop beide los. Leg het hartvorm in de koekenpan en laat voorzichtig het eigeel erin glijden. Bak het eigeel tot de gewenste gaarheid in een paar minuten. Zet de broodvorm of bakring eroverheen. Plaats het hart exact in het midden. Houd het hart en de bakring vast en laat voorzichtig het eiwit erin glijden. Bak tot de gewenste gaarheid. Schep het ei met een spatel voorzichtig uit de pan en draai omgekeerd op een bord. De onderzijde zit nu aan de bovenkant en snijd voorzichtig de vormen los van het ei. Draai het eiwit om en plaats het hart in het midden.
 3. Serveer op brood of toast naar keuze.

Valentijn ontbijt

Valentijn jambroodjes:

 • 1 witte en 1 bruine boterham
 • aardbeienjam
 • extra nodig: steekvorm hart

Hoe maak je het klaar:

 1. Druk uit elke boterham een hart. Wissel de hartjes om van boterham zodat je een witte boterham met een bruin hart krijgt en visa versa. Of steek 2 hartjes uit per boterham en besmeer met de jam.

Valentijn ontbijt

Valentijn smoothie:

 • 40 gram diepvries frambozen
 • 150 ml vers geperste sinaasappelsap
 • optioneel: papieren rietjes
 1. Mix de frambozen (direct uit de vriezer) en de sinaasappelsap in de blender tot een roze smoothie.
 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.