Two weeks after: een update

Twee weken geleden had ik mijn “tv debuut” bij RTL Late Night. Ik zat op de eerste rij voor Linda Lijnt. Een paar uur ervoor dacht ik nog een rustig avondje bankhangen te hebben met Netflix en een glas wijn. In plaats daarvan hees ik mij in een jurkje en reed ik nietsvermoedend naar Amsterdam in de hoop iets over mijn blog te kunnen vertellen. Helaas, ik kwam nauwelijks aan het woord en heb op de nationale tv zelfs mijn grootste geheim verteld. “En Linda hoeveel weeg jij?” vroeg Humberto Tan. Even een update want ik krijg zoveel vragen hoe het nu met mij gaat.

Echt wat een fiasco dat optreden of toch niet? Ik dacht direct: als ik zo thuis ben, schrijf ik alles van mij af. Het voelde alsof ik naakt op de cover van een magazine stond. Ik zou niet anders weten hoe ik dit gevoel moet omschrijven. En wat er gebeurde na publicatie is onbeschrijfelijk. Op alle fronten heb ik zulke mooie, lieve en persoonlijke reacties gekregen. Echt, ik was compleet overdonderd.

update Linda

Ik voelde mij “verlost”. Zowel letterlijk en figuurlijk. Ineens kreeg ik het vertrouwen in mezelf dat het mij wel zou lukken. Achter de schermen was ik al een paar weken bezig met bewuster eten en meer bewegen. Ik ging netjes drie keer per week naar de sportschool. Op andere dagen wandel ik een stuk. Dit heb ik ook wel nodig om de spierpijn kwijt te raken trouwens…Alleen mijn eetpatroon had zo zijn ups and downs. Het kon een paar dagen goed gaan en dan was ik weer helemaal van het pad af.

Door mijn “outcoming” zijn jullie mijn stok achter de deur geworden. Het is net of jullie over mijn schouder meekijken als ik mijn bord vol schep of de kast in duik voor iets lekkers. En ineens lukt het beter om minder te eten en van te voren na te denken over mijn “eetweek”. In een kleine agenda kruis ik aan welke momenten van de week lastig zijn. Dit zijn met name allemaal sociale gelegenheden. Vervolgens breng ik in kaart welke dagen ik het beste kan compenseren om zo optimaal te genieten van mijn eet- borrelafspraak. Het is dus niet meer elke dag een feestmaaltijd maar 1 keer per 3 dagen bijvoorbeeld. En in het weekend neem ik ook gewoon een wijntje, alleen minder.

Slank roerbak recept met biefstuk en vier soorten groente

Langzaamaan zet ik elke week een paar stapjes de goede richting op, zonder dieet en zonder calorieën tellen. Op deze manier zal het langer duren, maar dit past wel beter bij mij. Mentaal voel ik mij erg sterk en van het sporten word ik heel blij. Bij mijn sportmeting van afgelopen week zijn de eerste resultaten (na 6 weken sporten) zichtbaar! Mijn vetpercentage is flink gedaald en mijn spiermassa toegenomen. Yes! Vanaf volgende week gooi ik er nog een schepje bovenop en ga ik aan de slag met een personal trainer. Whhhaaaahh dat vind ik doodeng. Ik ben erg gedisciplineerd maar niet zo in sporten en eten. Ik ken Mariska al jaren. Met haar ga ik lekker aan de slag met die focaccia op mijn buik. To be continued!

Zo zie je maar weer dat je hart luchten een hoop te weeg kan brengen. Ondertussen ga ik gewoon op dezelfde voet verder op de blog. De afgelopen weken hebben jullie er ook niks van gemerkt toch? Ok, er komen nu misschien wat meer slankere recepten voorbij zoals deze kwark met kersen of een roerbak recept met biefstuk. Maar ik ga jullie zeker niet lastig vallen met die getallen op de weegschaal, want dat zegt mij helemaal niks. Ik wil mij weer lekker in mijn lijf voelen en dat gaat zeker lukken deze zomer!

kwark met kokos granola

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.