Kijkje in mijn leven mei #2

Yes, de maand mei is voorbij gevlogen. Het is juni en dan begint het bij mij een beetje te kriebelen. Het is nu aftellen tot aan de zomervakantie en ik heb nog geen idee hoe ik dit voor elkaar ga boksen. Het is nu eenmaal niet de bedoeling om de site 6 weken op zwart te zetten. De komende tijd zal ik het weekend erbij pakken om vooruit te werken. Neem een kijkje in mijn leven.

Wie mij ook op snapchat (lekkeretenlinda) volgt heeft gezien dat ik met 6 vriendinnen een weekendje in Maastricht was. Het grappige is dat zij allemaal absoluut niet van de social media zijn en nergens foto’s van maken. Ik was echt de vreemde eend in de bijt. Van te voren had ik alvast gemeld dat er een blog over Maastricht zou komen. “Wij willen er niet op hoor” Geen probleem ladies. Deze foto symboliseert ons weekend: genieten van het goede leven!

hotspots in maastricht

In hetzelfde weekend bereikte ik meer dan 13.000 Facebook volgers. Ik was druk bezig met shoppen, eten en drinken en had dit niet gemerkt. Zo leuk dat de 13.000ste volger dit zelf even meld. Toch wel een momentje van trots:

kijkje in mijn leven mei 2

Mijn vriendinnen houden allemaal van lekker eten en de één meer van koken dan de ander. Op het terras hebben wij vele gesprekken gehad over koken. Hoe maak jij nu aspergesoep? Wie heeft er nog een fijn recept voor om zelf curry te maken (ik dus). En ja de asperge boeren langs de A2 op de heenreis hadden wij al gespot. Gelukkig op de terugweg ook weer. Wij wisten niet hoe snel wij de snelweg moesten verlaten. Direct bij de boer, net uit de grond is dat witte goud absoluut het lekkerste. Het fijne was dat de asperges voor 1 euro extra geschild werden. De auto hing scheef met kilo’s ingekochte asperges.

kijkje in mijn leven mei 2

Het aspergeseizoen duurt nog tot en met 24 juni. Tot die tijd heb ik nog twee aspergerecepten in de planning staan. De topper van de maand mei zijn de asperges in bladerdeeg. Dit recept hebben jullie met veel enthousiasme ontvangen.

asperges in bladerdeeg

Jullie zijn niet alleen gek op lekker eten. Ook recepten met drankjes doen het goed bij jullie. Zelf ijsthee maken is een dikke hit deze maand.

zelf ijsthee maken

De flop van de maand is het lunch gerecht met avocado en een aardappelsalade. Oh lieve mensen dit is juist zo lekker. De foto’s zullen wel niet goed zijn of de titel niet helemaal juist.

gevulde avocado met aardappelsalade

Kijk mijn kleine man is blij zijn. Als afsluiter van het seizoen was er een voetbalmiddag georganiseerd. Meneertje had van zijn team de meeste punten gehaald en dus winnaar van de beker. Hij begreep er niks van dat zijn naam opgeroepen werd. Heerlijk om dat verbaasde koppie van hem te zien.

kijkje in mijn leven mei 2

Niet alleen zoonlief heeft zich sportief uitgesloofd, ook dochterlief kan er wat van. Elk jaar doet ze mee aan de Lint Wurmpie. Een event in Leidsche Rijn om kinderen aan het bewegen te krijgen. Ik kreeg haar nog net op tijd op de foto.

kijkje in mijn leven mei 2

Door het bloggen heb ik zoveel nieuwe mensen leren kennen. Één hiervan is Bo van het blog Beaufood. Maanden zijn wij bezig geweest om een date te plannen, dat steeds maar niet lukte. Toen appte zij mij een weekje van te voren. Kan jij toevallig volgende week? Ik heb mijn fiets gepakt en ben lekker naar de Oosterkade (Utrecht) gefietst voor een super gezellige lunch bij Broei. Mijn salade was echt te gek.

kijkje in mijn leven mei 2

De volgende dag gingen manlief en ik weer op pad voor alweer een 3e keukenafspraak. Ja die droomkeuken gaat er komen. Dit is een foto van een extra blad aan het kookeiland. Wij willen op de hoek van het eiland waarschijnlijk een houtenblad laten maken die dienst doet als bar. Het lijkt ons heerlijk dat als de één staat te koken (ik waarschijnlijk), de ander er gezellig bij kan zitten. Maar goed, wij zijn er nog niet over uit.

kijkje in mijn leven mei 2

Binnenkort deel ik weer eens een nieuw courgetti recept. Ik vind het ook handig om die groene slierten als extra groente bij de pasta te serveren.

kijkje in mijn leven mei 2

En toen stond er ineens een dame van NICE voor mijn deur met een tas vol ijsjes. Wauw, daar zijn de kids blij mee. Zoonlief heeft direct een ijsje getest. Dit zijn ijsjes van ijsjes van biologisch fruit, een beetje water of sap en wat rietsuiker of honing. Lekker simpel en puur natuur. Ik mocht een NICE persoon verrassen met een tasje ijs. Ik ben direct doorgereden naar mijn zusje om haar blij te maken.

kijkje in mijn leven mei 2

Het weekend was wederom gevuld met allerlei gezelligheid. Zaterdag stond een workshop foodfotografie op de planning. Een onwijs leuke dag. Daarbij heb ik weer allerlei knopjes op mijn camera ontdekt die ik nog niet kende. Binnenkort vertel ik jullie meer hierover.

kijkje in mijn leven mei 2

Zoonlief heeft het voetbalseizoen afgesloten. Na een toffe wedstrijd tussen de papa’s en de jongens wederom een bbq feestje met het hele team en de gezinnen. Goh wat een leuke ouders allemaal, alleen jammer om daar pas aan het einde van het seizoen achter te komen….

kijkje in mijn leven mei 2

Juni is inmiddels begonnen. Het belooft een drukke werkmaand te worden met veel vooruit werken voor de vakantie. Daarbij komt er nog een toffe campagne aan. Voor de vakantie dienen wij nog even al het meerwerk voor het huis uitgezocht te hebben. Hier ben ik toch een beetje van in de stress geschoten. Komt allemaal goed dat weet ik ook wel.

Ben je nieuwsgierig naar mijn leven of meer foto’s van achter te schermen? Je kunt mij vinden op Instagram en of Snapchat (lekkeretenlinda). Op naar het volgende kijkje in mijn leven.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.