Kijkje in mijn leven oktober 2018

Oh oktober wat was je een fijne maand. Ik heb even geeeeen idee waar ik zou beginnen met het kijkje in mijn leven. Het was aan een schakeling van hoogtepunten met één flink dieptepuntje.

Waar was ik vorige maand gebleven? Oh ja, ons huis stond te koop. Hoe zou het daar toch mee zijn? Ik laat jullie nog even in spanning.

kijkje in mijn leven oktober 2a

Het was weer even tijd voor een weekendje weg. Elk jaar gaan wij met 8 gezinnen een weekendje weg. We noemen het kidsweekend en dit is altijd een dierbare weekend. We doen niks noemenswaardigs, we verblijven niet op een spectaculair park of fancy huis. Het draait om vriendschap en gezelligheid. Het is even qualitytime, want juist als je een heel weekend weg bent is er altijd wel een moment om even met elkaar te kletsen. Nou heb ik een paar hele leuke foto’s van alle kids. Alleen willen die pubers niet bij Lekker eten met Linda online komen. Dat begrijp ik dan ook wel weer. Gelukkig heb ik ook nog foto’s van het eten gemaakt. Op zaterdag komt er altijd een leverancier een complete barbecue brengen. Ideaal zo hoeven we niet voor 36 man te koken!

Kijkje in mijn leven

Wat een kunstwerkje is dit gerecht zeg. Samen met nieuwe buren en manlief heb ik een kookworkshop gevolgd bij Soigne in Bussum. Van sterren eten gingen we zelf sterren koken. Ik moest even op gang komen. Zelf maak ik nooit dit soort gerechten. Veel te veel werk en het moet allemaal zo precies, daar kan ik niet (of wil ik niet hahaha). Uiteindelijk hebben we een te gek 4 gangen diner gemaakt en heb ik ook echt iets opgestoken!

Kijkje in mijn leven

Oeps wat ben je daar aan het doen? Ik zeg nog niks…

Kijkje in mijn leven

Door mijn enthousiasme heb ik de neiging om altijd maar door te gaan om vervolgens om 20 uur als een plumpudding in elkaar te zakken. Het enige dat ik dan nog wil is slapen. Het werd beter om mijn activiteiten te doseren. Als je mij volgt op Instagram dan zie je dat ik veel buiten ben, dagelijks even 5 minuten rust pak met een meditatie, sport en sinds kort ook een massage neem. Na dit uurtje voelde ik mij weer zo ontspannen. Ik zeg goed bezig!

Kijkje in mijn leven 6a

Je bent nooit te oud om iets voor het eerste te doen. Kijk deze witte chocolade cheesecake eens. Ik had nog nooit van mijn leven een cheesecake gebakken! Ik had collega Sabine beloofd om dit eindelijk eens te doen zodra haar boek uitkwam. De smaak was echt verrukkelijk en binnenkort vertel ik jullie meer over dit geweldige boek en krijg je dit recept.

kijkje in mijn leven 9a

Deze foto is mij zo dierbaar. Mijn dochter en ik zijn 3 dagen naar Amsterdam geweest. Het was voor het eerst dat wij samen weg gingen. Ik had haar een paar dagen naar de hoofdstad beloofd in het kader van haar opvoeding. We wilden graag naar het Anne Frank huis, de Dam eens live zien ipv op tv, over de grachten lopen, de 9-straatjes onveilig maken en winkelen. Dat laatste vind ik één grote ramp, maar zij wordt er zo gelukkig van. Ik vond het zo bijzonder om de hele dag samen op pad te zijn, even te chillen op de hotelkamer en dan uiteten. We hadden naast ons bezoek aan het Anna Frank huis niks gepland en gingen op in de flow van de dag. Het was echt te gek om te doen en het maakt eigenlijk niet uit waar je heen gaat of wat je doet, zolang er maar quality time samen is!

Kijkje in mijn leven 6b

Ondertussen vermaakten de mannen zich thuis prima en kregen we steeds update’s met foto’s via de App.

kijkje in mijn leven oktober 9a

Het slechte nieuws van deze maand was een nieuwe vertraging van de oplevering van ons huis. Het lijkt wel de wet van Murphy. Gek word ik er af en toe van. We hoopten eind november de sleutel te krijgen en dat is nu eind december geworden. Helaas kan ik er niks aan veranderen en moeten we ons erin berusten…

Met mijn vriendinnen heb ik een nieuwe wijnbar in Utrecht uitgeprobeerd: Verde Marrone. Ik vind het zo tof dat er steeds meer leuke plekken komen om een wijntje te drinken. Bij dit tentje komen we zeker nog een keer terug. Wij namen trouwens een wijn en bruschetta arrangement. Dat is echt een aanrader. Wel een tip: zorg dat je nog niet gegeten hebt want het is te vergelijken met een kleine maaltijd! Niet dat ik hier problemen mee heb hoor.

kijkje in mjin leven 10a

Kijk wat een toffe nieuwe achtergrond voor mijn foto’s. Sinds een paar maanden heb ik kookdagen met Lucie. De verdeling is als volgt: ik kook en zij fotografeert. De styling van de gerechten doen we samen. Nu wil ik wat meer variatie hebben in mijn ondergrond en zij is op zoek gegaan en heeft deze backdrop op vinyl voor mij laten printen. Te gek toch? Ik heb meer dan genoeg content liggen om uit te werken, maar het ontbreekt mij aan tijd.

kijkje in mijn leven 11a

Naast het nieuwe huis ben ik druk bezig met allerlei randzaken van de blog, waar jullie niks van zien… Zo is mijn site van hosting partij verhuisd en worden allerlei technische probleempjes aangepakt. Ook ben ik bezig met mijn Pinterest strategie. Heb jij al een account? Pinterest is echt anders dan andere social media. Het is een zoekmachine met foto’s en plaatjes om allerlei creatieve ideetjes te ontdekken. Op Pinterest plannen mensen voor de toekomst. Ik pin me suf voor het nieuwe huis bijvoorbeeld. Natuurlijk heb ik account vol met borden met eigen recepten en veel inspiratie van collega’s.

Yes, het is dan eindelijk tijd voor een huis update. Het goede nieuws heb ik lekker tot het laatste bewaard. Het huis is binnen 1 week verkocht! Op de kijkdag kwamen 28 mensen langs! Ik wilde dat de mensen zich welkom voelde, dus ik had een tafel vol lekkers neergezet. Iedereen vroeg of we een appeltaart zouden bakken. Nee natuurlijk niet! Ik doe het lekker op mijn manier met te gekke brownies van Waldo brownie uit Amsterdam. Deze brownies bestel je gewoon per post. De rest is aangevuld met lekkers van de bakker. De volgende dag was de deal om 12:00 uur rond! Te gek toch. De bewoners hebben we inmiddels al 3 x ontmoet. We hoopten dat er een jong gezin of jong stel in zou komen en dat is helemaal gelukt.

Kijkje in mijn leven 3a

Nu de verkoop afgerond is, dacht ik dat er even een soort van stilte voor de storm zou komen. We zijn al halverwege november en rustig is nog steeds niet. Ik vertel je in het volgende kijkje hoe dit komt. Kijk ondertussen live mee via Instagram.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.