Thaise gehaktballetjes uit Made by Ellen

Het is feest! Manlief is vandaag jarig en viert een bijzonder jubileum: 50 jaar. Elk jaar bedenk ik weer een lekker hapje voor hem, dat ik ‘s avonds ook maak voor de visite. Dit keer zal ik deThaise balletjes niet nogmaals maken. Wij hebben zijn verjaardag gisteren namelijk al uitgebreid gevierd.

In een kroegje vlakbij huis hebben we met ruim 100 vrienden en familie om 00:00 geproost op zijn verjaardag. Wat een tof feest was het zeg, precies zoals hij dit wilde. We hebben de hele avond op de dansvloer gestaan. Op dit moment liggen wij nog in bed bij te komen van een fantastisch feestje.

De Thaise gehaktballetjes zijn helemaal manlief’s smaak. Ik proefde deze gehaktballetjes voor het eerst tijdens de boeklancering van collega Ellen. Vanaf de eerste hap was ik verkocht en de balletjes heb ik al twee keer gemaakt, zo lekker vind ik ze.

Thaise gehaktballetjes zijn weer eens iets anders dan het standaard gehaktballetje in tomatensaus.

Thaise gehaktballetjes uit Made by Ellen

recept voor circa 25 stuks

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 handvol verse koriander
  • 750 gehakt half om half
  • 1 eetlepel rode Thaise currypasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • extra nodig: chilisaus

Stappen om Thaise gehaktballetjes te maken:

  1. Snijd de ui fijn. Hak vervolgens de knoflook, gember en koriander fijn.
  2. Doe alle ingrediënten op de zonnebloemolie na in een grote kom en meng door elkaar.
  3. Pak een klein plukje gehakt, druk stevig aan en draai er een balletje van. Hiervoor gebruik ik vaak een maatlepel (van 1 eetlepel) zodat alle balletjes even groot zijn. Herhaal dit totdat al het gehakt op is.
  4. Verwarm een royale scheut zonnebloemolie in een grote koekenpan. Wanneer de olie goed heet is, bak je de balletjes op halfhoog vuur in ongeveer 6 minuten gaar.
  5. Serveer de Thaise gehaktballetjes met een chilisaus.

Tip van mijn vader: zet het gekruide gehakt na stap 2 een half uurtje in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken en ga daarna verder met stap 3. Dit hoeft niet, maar geeft de balletjes extra smaak.

Thaise gehaktballetjes zijn een lekker warm hapje voor bij de borrel

Thaise gehaktballetjes uit het boek Mady by Ellen.

Binnenkort zal ik jullie meer vertellen over het boek Elke dag verrassend lekker eten van Mady by Ellen.

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Thaise gehaktballetjes voor bij de borrel met een lekkere chili dip saus erbij. Dit gehaktballetjes recept is smaakvol en de chili saus maakt het lekker pittig.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.