4.3 uit 4 beoordelingen
10 minuten

Gerookte zalm mango dip

Wat mij betreft kan er deze dagen niet genoeg geborreld worden. Ik word altijd zo blij van een tafel vol lekkers. Een zelfgemaakte dip mag zeker niet ontbreken. Terwijl ik in de keuken stond, bedacht ik mij om mango aan het smeersel toe te voegen. Wauw! De gerookte zalm mango dip krijgt zo net even een extra twist.

Linda’s borrelweek is eigenlijk mijn favoriete moment van het jaar. Meestal heb ik de hapjes voor de blog eerder bedacht dan mijn kerstmenu. Dat geeft wel aan waar mijn focus ligt.

Naast deze dip met zalm, kan ik de carpaccio tapenade ook aanbevelen. Voor wie liever geen vlees eet, zijn deze 3 smeersels een lekker alternatief. Dit blog scoort al jaren enorm goed in deze periode.

Morgen heb ik een nog een heerlijk warm hapje voor jullie klaarstaan. Wederom speciaal voor manlief, want hij is jarig en viert een bijzondere leeftijd. Kunnen jullie al raden wat het is?

Een zalm mango dip is een makkelijk koud hapje voor op een verjaardag, borrel of Oud & Nieuw

Gerookte zalm mango dip

Ingrediënten

1 portie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram roomkaas light
  • 50 gram verse rijpe mango
  • sap en rasp van 1/2 limoen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je gerookte zalm mango dip? (250 gram)

  • Doe de zalm, roomkaas en mango in de hakmolen van de staafmixer en maal tot een egale massa. Roer de limoen sap en rasp erdoor. Bewaar de zalm mango dip afgesloten maximaal 3 dagen in de koelkast.

Linda’s Tips

  • Tip: uit ervaring kan ik je vertellen dat de dip met zalm ook heerlijk smaakt op brood met sla erbij.

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

De gerookte zalm mango dip is een makkelijk koud hapje voor bij de borrel, oud en nieuw of een verjaardag.
Een gerookte zalm mango dip is een makkelijk koud hapje voor op een verjaardag, borrel of Oud & Nieuw

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.