Wat mij betreft kan er deze dagen niet genoeg geborreld worden. Ik word altijd zo blij van een tafel vol lekkers. Een zelfgemaakte dip mag zeker niet ontbreken. Terwijl ik in de keuken stond, bedacht ik mij om mango aan het smeersel toe te voegen. Wauw! De gerookte zalm mango dip krijgt zo net even een extra twist.
Linda’s borrelweek is eigenlijk mijn favoriete moment van het jaar. Meestal heb ik de hapjes voor de blog eerder bedacht dan mijn kerstmenu. Dat geeft wel aan waar mijn focus ligt.
Naast deze dip met zalm, kan ik de carpaccio tapenade ook aanbevelen. Voor wie liever geen vlees eet, zijn deze 3 smeersels een lekker alternatief. Dit blog scoort al jaren enorm goed in deze periode.
Morgen heb ik een nog een heerlijk warm hapje voor jullie klaarstaan. Wederom speciaal voor manlief, want hij is jarig en viert een bijzondere leeftijd. Kunnen jullie al raden wat het is?
Gerookte zalm mango dip
recept voor 1 portie
- 100 gram gerookte zalm
- 100 gram roomkaas (light)
- 50 gram verse rijpe mango
- sap en rasp van 1/2 limoen
Stappen om een gerookte zalm mango dip te maken:
- Doe de zalm, roomkaas en mango in de hakmolen van de staafmixer en maal tot een egale massa. Roer de limoen sap en rasp erdoor. Bewaar de zalm mango dip afgesloten maximaal 3 dagen in de koelkast.
Tip: uit ervaring kan ik je vertellen dat de dip met zalm ook heerlijk smaakt op brood met sla erbij.
Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere hapjes en drankjes voor oud en nieuw.
Bewaar dit recept op Pinterest!
Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Geef een reactie