Feestelijke borrelplank met kaas, worst en wijn

Sponsored.

Yeah, het is weekend en dan is het tijd voor één van mijn hobby’s: borrelen. Je kunt mij niet gelukkiger maken dan een tafel vol met lekkers en lieve mensen om mij heen. Zelfs de kids zijn hiermee besmet en vragen standaard op zaterdag aan het einde van de dag “gaan wij al borrelen“. Voor mij staat borrelen gelijk aan quality time met elkaar. Tegenwoordig is iedereen zo druk met werk, sport, studie of kinderen. Voor je het weet, raak je elkaar “onderweg” een beetje kwijt. Een borrelplank met kaas, worst en wijn zet ik dan ook graag op tafel.

Een tafel vol met allerlei borrelhapjes vind ik een klein feestje, echt een cadeautje. Met de feestdagen voor de deur en ons nieuwe huis, moeten wij even op ons budget letten. Ondertussen wil ik wel lekker blijven eten en hoe ik dit doe, daar neem ik jullie even in mee. Als extra geef ik jullie tips hoe je deze goed gevulde borrelplank ook nog feestelijk presenteert.

borrelplank met kaas

Voor het samenstellen van de borrelplank met kaas, worst en wijn ben ik naar de Aldi geweest. Op dit moment ligt er een feest assortiment in de winkel. In de koeling trof ik een heel assortiment met Franse kazen aan. Een uitgelezen kans voor deze kaaslover. Ik probeer graag eens iets nieuws uit. Nu ik er toch was, heb ik direct een ronde in de winkel gemaakt en mijn kar volgestopt met allerlei lekkere hapjes en een fles wijn voor de borrel. Bij de kassa was ik aangenaam verrast over de prijs. Fijn!

borrelplank met kaas

Om iedereen zo lang mogelijk op de stoel te houden, zorg ik voor een goedgevulde borrelplank met voor ieder wat wils. De kids maak ik het meest gelukkig met droge toastjes, noten, tomaatjes en olijven op tafel. Manlief en ik zijn gek op kaas en worst. Het middelpunt van deze borrelplank zijn de Franse kazen. Op onze plank staat een roodkorst kaas uit de Vogezen net als een zachte schapenkaas. Verder ook nog een milde kaas (Pays Basque) die uit het vuistje wordt gegeten. Het kaasrolletje met zalm heb ik alleen al gekocht vanwege zijn mooie uiterlijk. De borrelplank maak ik verder af met Italiaanse vleeswaren en een dip.

borrelplank met kaas

Op onze feestelijke borrelplank met kaas, worst en wijn staat:

 • Diverse Franse kazen:
  • Pays Basque (mild van smaak)
  • Pyrénées (Franse schapenkaas)
  • Vogezen (roodkorstkaas mild van smaak)
  • Kaasrolletje met zalm
 • Italiaanse vleeswarenschotel (3 soorten)
 • Mini crackers / luxe toastjes met rozemarijn / breekbrood
 • Dip: pittige hummus / aioli / tapenade
 • Luxe ongezouten noten melange
 • Verse antipasti zongedroogde tomaatjes
 • Verse groene knoflook olijven
 • Snoeptomaatjes / plakjes komkommer
 • Rode wijn (Primitivo Malvasia Puglia zowel goed passend bij kaas als worst)

Presentatie feestelijke borrelplank:

Als manlief de borrel verzorgt, zet hij de verpakkingen op een bord met een mes erbij. Het oog wil ook wat. Een kleine styling van de borrelplank maakt het eten net iets leuker en gezelliger als je het mij vraagt. Ik geef je dan ook graag een paar extra tips:

 • Haal de kaasjes in ieder geval een uurtje van te voren uit de koelkast en verpakking. Dit komt de smaak allemaal ten goede.
 • Een mooie houten snijplank is een must. Ik heb verschillende planken in huis met verschillende prijskaartjes. De bamboo plank met leisteen kost € 3,50.
 • Gebruik een katoenen servet of theedoek als ondergrond.
 • Verzamel verschillende kleine (stenen) bakjes of glazen potjes bij elkaar. Misschien heb je nog waxinelichthouders, die zijn ook ideaal om te gebruiken (wel even schoonmaken). Of bewaar kleine potjes van kappertjes of tapenades. Doe de dips, noten, olijven en groente in de verschillende schaaltjes. Zet de kaasjes met messen op de plank en zet alle andere bakjes er gezellig omheen.
 • Steek een paar kaarsjes aan. Schenk de wijnglazen vol en klaar is de borrelplank met kaas en worst.

Geniet ervan en van elkaars gezelschap. Het weekend is namelijk echt een uitgelezen moment om met een hapje en een drankje even bij te kletsen.

borrelplank met kaas

Dit artikel betreft een samenwerking met de Aldi. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.