• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

december 11, 2016 door Linda 1 Reactie

Zo dit weekend doe ik eens gek. Ik trakteer jullie niet op 1 maar op 2 desserts! Daar zullen de zoetekauwen onder jullie vast blij mee zijn. Heb je mijn appeltjes met spijs van gisteren gemist? Kijk dan maar even terug. Vandaag heb ik stoofperen in bladerdeeg met mascarpone voor jullie klaarstaan. De mascarpone presenteer je in van die mooie bolle egale ovaaltjes. Dat heet quenelle, klinkt lekker chic toch?Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

 

Vaak word gedacht dat ik een enorme keukenprinses ben. Niets is minder waar. Ik snij minimaal 1 keer per week in mijn vinger. Als ik een eitje breek, zit er altijd een eischil in de pan en mijn bakrecepten lukken pas bij de tweede keer. Natuurlijk stelt het maken van quenelles niks voor. Zelfs mij lukte het (bijna) in 1 keer. Bij de bereiding vind je een instructiefilmpje om de quenelles te amken.

Dit dessert misstaat in ieder geval niet op de kersttafel. De stoofpeertjes maak je natuurlijk zelf. Het fijne is dat je dit zelfs al een paar dagen van te voren kunt maken en bewaart in de vriezer.

Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

Stoofperen in bladerdeeg

voor 4 personen

  • 4 stoofpeertjes + vocht
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei geklutst
  • 2 theelepels (kokosbloesem) suiker
  • snufje kaneel
  • 4 eetlepels mascarpone
  • 6 eetlepels vanille kwark
  • 1 theelepel maizena
  • eventueel: scheutje port, crème de cassis etc
  • extra nodig: muffin vorm

Hoe maak je de stoofperen in bladerdeeg met mascarpone klaar:

  1. Ontdooi de bladerdeeg volgens de gebruiksaanwijzing. Verwijder het bakpapier niet.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg in de muffinvorm. Druk goed aan.
  4. Dep de stoofpeertje droog en zet in het bladerdeeg.
  5. Bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei. Strooi er eventueel een beetje suiker en kaneel erover. Dit zorgt voor een mooi bruin korstje. Zet 15 minuten in het midden van de oven.
  6. Verwarm ondertussen een klein pannetje 100 ml stoofperen vocht. Mocht je het lekker vinden, dan kun je nog een scheutje alcohol toevoegen. Klop een theelepel maizena met een beetje water tot een papje. Voeg toe aan het stoofperen vocht en klopt tot stroopdikte.
  7. Meng de mascarpone met de kwark goed door elkaar.
  8. Haal de peertjes uit de oven. Maak ondertussen een quenelle. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar is het niet. Kijk maar even naar dit instructiefilmpje. Zet de stoofperen in bladerdeeg op de borden. Giet een beetje van het perensap erover. Maak af met een snuf kaneel.

Tip: oefen even op een leeg bord voor de opmaak van het perensap. Dit heb ik ook gedaan. Zo kwam ik erachter dat mijn ingedikte stoofperensap te dik was. Een extra scheutje stoofperenvocht doet dan wonderen.

Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

Kerstmenu suggestie

***

Amuse: Italiaanse vlag in een glaasje

***

Kabeljauw uit de oven

Aardappelpuree met munt

***

Stoofperen in bladerdeeg met mascarpone

enjoy X-mas met Linda

Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: DESSERT, KERST Tags: bladerdeeg, bladerdeeg recepten, dessert, dessert recepten, kerst, kerstrecepten, Stoofperen, stoofperen recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne zegt

    december 11, 2016 om 3:12 pm

    Wat een ontzettend gaaf idee, super voor bij het kerstdiner!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.