• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Spinazie havermout wraps

spinazie havermout wraps

februari 16, 2016 door Linda 5 Reacties

Soms ben ik echt een onwijs onhandige kluns in de keuken. Dit recept van de spinazie havermout wraps lukte pas bij de 3e poging. Deze blog typ ik nogal onhandig, want ik heb zaterdag een klein stukje van mijn rechterpink afgesneden met een mandoline.

Ik was “druk” bezig met de voorbereidingen voor het grote mensen feestje van mijn zoon. De visite laten wij nooit met lege maag vertrekken. De bolognese saus had ik voorbereid. Voor zaterdag wilde ik nog geroosterde groente, een peer ham hapje en bladerdeeghapjes van chorizo maken. Bij de eerste groente ging het direct al mis. Zonder op te letten, schaafde ik een courgette in plakken. Auw, een behoorlijke diepe snee in mijn vinger. Het bloeden hield maar niet op. Ik zag het als een soort waarschuwing om “eens rustig aan te doen en te genieten van het koken”. Uiteindelijk is het allemaal wel goedgekomen.

En dat geldt ook voor deze spinazie havermout wraps. Bij de lunch voeg ik altijd groente toe. Deze keer wilde ik eens iets anders doen en de groente in het beslag stoppen zodat er mooie groene wraps zouden ontstaan. De wraps laat je langzaam garen en draai je niet te snel om.

spinazie havermout wraps

Geen nood, want in de tussentijd kun je op zoek naar beleg. Je hebt niet teveel nodig, want de havermout wraps zijn behoorlijk vullend. Koud zijn de wraps trouwens ook erg lekker, weet ik uit ervaring. Dus bak ze gerust de avond ervoor en beleg ze in de ochtend om mee te nemen naar kantoor.

Voel je je niet prettig om met groene wraps aan te komen? Dan heb ik een alternatief voor je. Maal de spinazie met een scheutje olijfolie fijn tot een groentespread. Vervolgens smeer je dit op de blanco wrap en beleg je met groente. Zo krijg je toch extra groente binnen.

Spinazie havermout wraps

voor 2 stuks

  • 50 gram havermout meel (of ander meel)
  • 120 ml amandelmelk
  • 50 gram spinazie
  • 1 ei
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • scheutje (kokos) olie

Topping:

  • 1 tomaat
  • handje gebakken kastanje champignons
  • 2 eetlepels cottage cheese

Hoe maak je het klaar:

  1. Maal de spinazie fijn met de hakmolen van de staafmixer. Voeg een scheutje (20 ml) amandelmelk toe, zodat de spinazie sneller wordt vermalen.
  2. Ik maal havermout fijn in een koffiemolentje. Je kunt natuurlijk ook ander meel gebruiken naar keuze.
  3. Meng alle ingrediënten in een kom.
  4. Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje olie. Bak het beslag in twee keren in de pan. De wrap gaart iets langer dan een normale pannenkoek.
  5. Ondertussen heb je de tijd om de koelkast te checken op een topping. Snijd verschillende restjes groenten fijn. Besmeer de wraps dun met bijvoorbeeld een cottage cheese en vervolgens met de groente.

spinazie havermout wraps

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Lunch, Pasen Tags: gezonde lunch, gezonde lunch recepten, havermout, havermout recepten, lunch recepten, lunchen zonder brood

Lees Interacties

Reacties

  1. tonnie Awad zegt

    februari 20, 2016 om 5:53 pm

    ik vind het geen succes, de wrap breekt aan alle kanten , jammer .

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 22, 2016 om 2:51 pm

      Jammer, dat heb ik de 2e keer ook gehad. De wrap iets langer met rust laten en voorzichtig uit de pan laten glijden. Hoe was de smaak verder? Gr. Linda

      Beantwoorden
    • A zegt

      januari 12, 2018 om 1:30 pm

      Smaakt super! Dat breken had ik ook last van. Een tweede eitje deed wonderen hier!

      Beantwoorden
  2. Els zegt

    februari 22, 2016 om 7:18 pm

    Super heerlijk!!!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 23, 2016 om 12:44 pm

      Fijn, goed om te horen. Ik hoop dat deze versie beter bevalt. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl