Nog geen beoordelingen

Spinazie havermout wraps

Soms ben ik echt een onwijs onhandige kluns in de keuken. Dit recept van de spinazie havermout wraps lukte pas bij de 3e poging. Deze blog typ ik nogal onhandig, want ik heb zaterdag een klein stukje van mijn rechterpink afgesneden met een mandoline.

Ik was “druk” bezig met de voorbereidingen voor het grote mensen feestje van mijn zoon. De visite laten wij nooit met lege maag vertrekken. De bolognese saus had ik voorbereid. Voor zaterdag wilde ik nog geroosterde groente, een peer ham hapje en bladerdeeghapjes van chorizo maken. Bij de eerste groente ging het direct al mis. Zonder op te letten, schaafde ik een courgette in plakken. Auw, een behoorlijke diepe snee in mijn vinger. Het bloeden hield maar niet op. Ik zag het als een soort waarschuwing om “eens rustig aan te doen en te genieten van het koken”. Uiteindelijk is het allemaal wel goedgekomen.

En dat geldt ook voor deze spinazie havermout wraps. Bij de lunch voeg ik altijd groente toe. Deze keer wilde ik eens iets anders doen en de groente in het beslag stoppen zodat er mooie groene wraps zouden ontstaan. De wraps laat je langzaam garen en draai je niet te snel om.

spinazie havermout wraps

Geen nood, want in de tussentijd kun je op zoek naar beleg. Je hebt niet teveel nodig, want de havermout wraps zijn behoorlijk vullend. Koud zijn de wraps trouwens ook erg lekker, weet ik uit ervaring. Dus bak ze gerust de avond ervoor en beleg ze in de ochtend om mee te nemen naar kantoor.

Voel je je niet prettig om met groene wraps aan te komen? Dan heb ik een alternatief voor je. Maal de spinazie met een scheutje olijfolie fijn tot een groentespread. Vervolgens smeer je dit op de blanco wrap en beleg je met groente. Zo krijg je toch extra groente binnen.

Spinazie havermout wraps

Ingrediënten

Aantal personen2 stuks
  • 50 gram havermout meel of ander meel
  • 120 ml amandelmelk
  • 50 gram spinazie
  • 1 ei
  • snufje zout en peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • scheutje kokos olie

Topping

  • 1 tomaat
  • handje gebakken kastanje champignons
  • 2 eetlepels cottage cheese

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Maal de spinazie fijn met de hakmolen van de staafmixer. Voeg een scheutje (20 ml) amandelmelk toe, zodat de spinazie sneller wordt vermalen.
  • Ik maal havermout fijn in een koffiemolentje. Je kunt natuurlijk ook ander meel gebruiken naar keuze.
  • Meng alle ingrediënten in een kom.
  • Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje olie. Bak het beslag in twee keren in de pan. De wrap gaart iets langer dan een normale pannenkoek.
  • Ondertussen heb je de tijd om de koelkast te checken op een topping. Snijd verschillende restjes groenten fijn. Besmeer de wraps dun met bijvoorbeeld een cottage cheese en vervolgens met de groente.
spinazie havermout wraps

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.