5 uit 1 beoordeling

Oreo chocolade hartjes

Vandaag heb ik een lekker Valentijn recept: oreo chocolade hartjes. Nooit gedacht dat ik met Oreo koekjes een recept zou posten.

Voor deze Oreo chocolade hartjes heb je weinig nodig: 60 gram chocolade en 2 koekjes voor 3 chocolade hartjes. De decoratie is geen must. In de bakspulletjes van mijn dochter kwam ik zo’n bus tegen. Ach, het ziet er wel lief en zoet uit toch?

Ik had de Oreo koekjes over van de traktatie van mijn zoon. Vrijdag werd mijn knuffelkoning (zo noemt hij zichzelf) 7 jaar. Hij wilde graag spinnen uitdelen met poten van stukjes dropveter. Mijn kinderen zijn in een fase gekomen dat ze zich schamen voor mijn zelfgemaakte fruit traktaties of bakjes popcorn. Ik wil het allemaal ook niet teveel pushen en aangezien die koekjes lekker klein zijn, ging ik overstag. Voor de juffen en de meesters heb ik braaf eierkoeken gebakken, een grote hit trouwens.

Oreo chocolade hartjes voor wat extra romantiek met Valentijn. Makkelijk en snel gemaakt met slechts 3 ingrediënten. Zien ze er niet schattig uit? #valentijn

De chocolade hartjes zijn zo gemaakt. Dus ook lekker voor vanmiddag bij de thee of als dessert. Geniet van je dag!

Oreo chocolade hartjes

Ingrediënten

Aantal personen3 stuks
  • 60 gram pure chocolade > 85% cacao
  • 2 Oreo koekjes

Optioneel

  • Suiker hartjes (Dr. Oetker)

Extra nodig

  • siliconen hart vormpjes (Action)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain-marie (ik zet de deksel van de mosselpan onderste boven in de pan)
  • Hak de koekjes ondertussen fijn met een scherp mes of sla er eens flink op met de stamper van de vijzel.
  • Schep 1,5 eetlepel gesmolten chocolade in elk vormpje. Verdeel de koek kruimels erover. Dek af met 1,5 eetlepel chocolade per vorm. Strooi er eventueel extra decoratie over.
  • Zet de Oreo chocolade hartjes in de koelkast om hard te worden.
Oreo chocolade hartjes voor wat extra romantiek met Valentijn. Makkelijk en snel gemaakt met slechts 3 ingrediënten. Zien ze er niet schattig uit? #valentijn

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.