Appeltaart havermout pannenkoeken voor een goede start van de dag. Dit gezonde verwenontbijt maak je met dezelfde ingrediënten als havermoutpap. Alleen dan in de vorm van pannenkoekjes. Echt, hier wil je mee ontbijten!
Al jaren ontbijt ik met havermout in de herfst & winter. Begin januari liet ik in mijn stories de making of mijn havermoutpap zien. Jullie vroegen massaal om het recept en meer havermout inspiratie. Elke dag heb ik een ontbijt recept met havermout geplaatst. Deze appeltaart havermout pannenkoeken is een nieuw recept om jullie te inspireren.
Op woensdag maak ik regelmatig banaan havermout pannenkoeken. Dit is mijn “niet-werkdag” en dan neem ik iets meer tijd voor het ontbijt en maak pannenkoekjes voor mijzelf en de kids. Ter variatie maak je nu een soort appeltaart havermout pannenkoeken. De basis bestaat uit havermout, banaan, ei en bakpoeder. Voor de appeltaart smaak bak je de appel en voeg je kaneel en rozijnen toe. Zet alle ingrediënten snel op je boodschappenlijst, zodat jij ook kunt genieten van dit heerlijke ontbijtje.
Appeltaart havermout pannenkoeken maken
De appeltaart havermout pannenkoeken bak ik met de Natural Chef van Tefal. Deze keramische koekenpan heb ik sinds een paar maanden in huis. Je kunt de krokante kipburgers vast nog herinneren. Met een keramische pan kun je ingrediënten lekker krokant bakken. Het makkelijke aan deze pan is de Thermo-Signal. Zodra de Thermo-Signal geheel rood is, dan is de pan warm en klaar voor gebruik. Door de inductiebodem met coating (PFAS vrij), wordt de pan gelijkmatig warm. Dat is handig, omdat je de havermout pannenkoekjes over de pan verdeeld en zo op middelhoog vuur tegelijk gaar bakt. Bij mij is het omdraaien van de pannenkoekjes altijd een issue. De appeltaart pannenkoekjes draai je eenvoudig met een metalen spatel om, want de bodem van deze pan is krasbestendig.
Dit bordje met havermout pannenkoekjes is net een soort warm appelgebakje. Het is een flinke dosis geluk op de vroege morgen, als je het mij vraagt.
Havermout pannenkoeken
Ingrediënten
- 30 gram havermout
- 1 kleine rijpe banaan
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- klein zoet appeltje Elstar
- 1 eetlepel rozijnen*
- flinke snuf kaneel
- olijfolie om in te bakken
- optioneel: ahorn siroop
- extra nodig: Tefal Natural Chef koekenpan
Bereiding
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer tot havermeel. Voeg banaan, bakpoeder en ei toe. Mix tot een egaal beslag. Snijd de appel in blokjes, zet apart en wel de rozijnen in warm water.
- Verwarm de Tefal Natural Chef koekenpan op middelhoog vuur en wacht tot de Thermo Signal geheel rood kleurt. Voeg een scheutje olijfolie toe. Verdeel het pannenkoeken beslag in 5 hoopjes over de pan. Wacht totdat de bovenkant droog is en draai de havermout pannenkoekjes voorzichtig om.
- Leg de havermout pannenkoeken op een bord, dek af met een schone theedoek. Maak de keramische pan niet schoon. Bak de appel in de pan goudbruin, voeg eventueel een klein beetje extra olie toe. Bestrooi de appel met een flinke snuf kaneel. Maak een stapel van de pannenkoeken. Strooi de gebakken appel en gewelde rozijnen erover. Schenk eventueel een beetje ahorn siroop over de appeltaart havermout pannenkoeken.
Linda’s Tips
- *rozijnen bevatten van nature relatief veel suiker. Je kunt ze vervangen door gedroogde abrikozen of dadels.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Dit artikel betreft een samenwerking met Tefal. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda| Foto credits: Het Spijsdecor