• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Salted caramel speculaas truffels

salted caramel speculaas truffels

november 27, 2016 door Linda 11 Reacties

Er zijn van die dagen dat ik geen keuzes kan maken. Noem ik dit recept nu salted caramel speculaas truffels of speculaas truffels salted caramel? Welke foto past nu het beste als eerste foto bij de blog? Een top down foto of toch de close up met vulling? Kijk, dat zijn nu de dilemma’s van een foodblogger.

Via Facebook heb ik jullie gevraagd welke foto jullie het beste vonden passen. Nou dat heb ik geweten. Jullie kozen unaniem voor de foto met zicht op de vulling. Thanks! Ik vind het altijd prettig als er reacties komen op posts of nieuwe blogs. Dat zorgt dat ik alert blijf en daarbij heb ik graag “contact” met jullie.

Met dit Sinterklaas recept ben ik wel een beetje out of my comfortzone gegaan. Zo vaak maak ik niet “echt” zoete recepten. Bij Keukenliefde zag ik deze speculaas truffels met witte chocolade voorbij komen. Ik ben nog net niet naar de winkel gerend om inkopen te doen. Een combinatie met salted caramel leek mij fantastisch. Alleen hadden wij hier al 1 van de 2 repen opgegeten voordat ik aan de slag ging met de speculaas truffels. Misschien maar goed ook, want ze zijn echt verslavend lekker.

salted caramel speculaas truffels

Voor mij is het de eerste keer dat ik truffels maakte. Ze zijn minder groot dan bij Annemiek. Ik heb een 1/2 eetlepel als maatlepel gebruikt. Zo zijn de speculaas truffels bijna allemaal van gelijke grootte. De volgende keer vervang ik de MonChou eens door mascarpone. Dit is een product dat ik vaker gebruik. Volgens mijn hulplijn Laura’s Bakery heb ik dan wel minder roomkaas nodig.

Het is in ieder geval een geweldige Sinterklaas snack voor bij de koffie of thee of bij een Sinterklaas avondje. De bereiding is eenvoudig, het moeilijkste onderdeel is het wachten totdat de chocolade geheel gehard is.

Salted caramel speculaas truffels

voor 12 stuks

  • 70 gram amandel speculaasjes (6 stuks)
  • 30 gram MonChou
  • 100 gram Tony Chocolonely Salted Caramel
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • extra nodig: satéprikker en bakpapier

Hoe maak je salted caramel speculaas truffels:

  1. Maal de speculaasjes fijn in de hakmolen van de staafmixer of stop in een zak en sla tot kruim met een deegroller.
  2. Voeg de MonChou toe aan het mengsel en mix tot een stevige massa.
  3. Neem een 1/2 eetlepel maatlepel en gebruik dit als schepje om zo even grote balletjes te krijgen. Haal het mengsel voorzichtig uit de lepel. Zo ontstaat er direct een half balletje. Zet op een stuk bakpapier.
  4. Hak de chocolade in stukken en smelt au-bain marie. Prik met een satéprikker in het speculaasballetje en gebruik je andere hand om met een lepel de chocolade eroverheen te gieten. Houd even boven de kom om overtollig chocolade eraf te laten druipen. Zet terug op het bakpapier en dicht het gaatje van de satéprikker met een beetje chocolade.
  5. Hak het amandelschaafsel fijn. Strooi over de salted caramel speculaas truffels.
  6. Bewaar op een koele, donkere plek in een afgesloten bank. Bij voorkeur niet in de koelkast, want dan wordt de chocolade dof.

Tip: wil je het pakje MonChou in 1x opmaken? Doe dan alle ingrediënten maal 3 en maak een grote batch speculaas truffels. Ik bedenk ondertussen een ander recept om het pakje MonChou mee op te maken.

salted caramel speculaas truffels

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+

 

Categorie: Sinterklaas recepten, Snack Tags: monchou, monchou recepten, salted caramel, salted caramel recepten, sint, sinterklaas, sinterklaas recepten, speculaas, speculaas recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Anne zegt

    november 27, 2016 om 5:39 pm

    Wauw, wat een heerlijk idee. Dit ziet er echt ongelooflijk lekker uit. Ik ga het recept opslaan. Thnx!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 28, 2016 om 9:31 am

      Hi Anne, ja het is een MUST MAKE. Succes. Linda

      Beantwoorden
  2. agnes zegt

    november 28, 2016 om 2:16 pm

    Die lijken me dus helemaal geweldig! Dit weekend ga ik ze maken. Met een mooie verpakking er omheen heb ik een extra surprise! Dank je wel :D

    Beantwoorden
  3. Ilse zegt

    november 30, 2016 om 9:30 pm

    Hi Linda

    Kun je deze ook goed iets meer dan dag van tevoren maken?

    Gr ilse

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 1, 2016 om 9:03 am

      Hi Ilse, geen enkel probleem. Bewaar ze op een koele donkere plek, maar niet in de koelkast. Dan wordt de chocolade dof. Gr. >inda

      Beantwoorden
  4. Naima zegt

    november 26, 2018 om 10:05 am

    Hoi Linda,

    Hoe lang kan ik ze bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 26, 2018 om 11:27 am

      In de koelkast kun je ze afgesloten een dag of 4-5 bewaren. Gr. Linda

      Beantwoorden
  5. Petra zegt

    november 27, 2019 om 7:43 am

    Dag Linda
    ik kwam net je lekkere recept tegen. Je vermeldde dat als je mascarpone gebruikt je minder zou nodig hebben dan MonChou? Klopt dit? Hoeveel gebruik je dan?
    Groetjes
    Petra

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 2, 2019 om 1:55 pm

      Hi Petra, dat weet ik niet meer. Het is inmiddels drie jaar geleden. Het gaat erom dat mascarpone meer vocht bevat dan Monchou en je er anders geen balletjes mee kunt draaien. Start anders met 75% mascarpone en kijk of het lukt met draaien.

      Beantwoorden
  6. Jessica W zegt

    oktober 4, 2020 om 7:44 pm

    De jongens willen het graag eten, maar moet het nog ombouwen naar lactosevrij. Laat wel weten of dat lukt.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      oktober 6, 2020 om 11:07 am

      Ik ben benieuwd Jessica. Ik hoor het graag.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl