Nog geen beoordelingen

Salted caramel speculaas truffels

Er zijn van die dagen dat ik geen keuzes kan maken. Noem ik dit recept nu salted caramel speculaas truffels of speculaas truffels salted caramel? Welke foto past nu het beste als eerste foto bij de blog? Een top down foto of toch de close up met vulling? Kijk, dat zijn nu de dilemma’s van een foodblogger.

Via Facebook heb ik jullie gevraagd welke foto jullie het beste vonden passen. Nou dat heb ik geweten. Jullie kozen unaniem voor de foto met zicht op de vulling. Thanks! Ik vind het altijd prettig als er reacties komen op posts of nieuwe blogs. Dat zorgt dat ik alert blijf en daarbij heb ik graag “contact” met jullie.

Met dit Sinterklaas recept ben ik wel een beetje out of my comfortzone gegaan. Zo vaak maak ik niet “echt” zoete recepten. Bij Keukenliefde zag ik deze speculaas truffels met witte chocolade voorbij komen. Ik ben nog net niet naar de winkel gerend om inkopen te doen. Een combinatie met salted caramel leek mij fantastisch. Alleen hadden wij hier al 1 van de 2 repen opgegeten voordat ik aan de slag ging met de speculaas truffels. Misschien maar goed ook, want ze zijn echt verslavend lekker.

salted caramel speculaas truffels

Voor mij is het de eerste keer dat ik truffels maakte. Ze zijn minder groot dan bij Annemiek. Ik heb een 1/2 eetlepel als maatlepel gebruikt. Zo zijn de speculaas truffels bijna allemaal van gelijke grootte. De volgende keer vervang ik de MonChou eens door mascarpone. Dit is een product dat ik vaker gebruik. Volgens mijn hulplijn Laura’s Bakery heb ik dan wel minder roomkaas nodig.

Het is in ieder geval een geweldige Sinterklaas snack voor bij de koffie of thee of bij een Sinterklaas avondje. De bereiding is eenvoudig, het moeilijkste onderdeel is het wachten totdat de chocolade geheel gehard is.

Salted caramel speculaas truffels

Ingrediënten

12 stuks
 • 70 gram amandel speculaasjes 6 stuks
 • 30 gram MonChou
 • 100 gram Tony Chocolonely Salted Caramel
 • 1 eetlepel amandelschaafsel

Extra nodig

 • satéprikker en bakpapier

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Maal de speculaasjes fijn in de hakmolen van de staafmixer of stop in een zak en sla tot kruim met een deegroller.
 • Voeg de MonChou toe aan het mengsel en mix tot een stevige massa.
 • Neem een 1/2 eetlepel maatlepel en gebruik dit als schepje om zo even grote balletjes te krijgen. Haal het mengsel voorzichtig uit de lepel. Zo ontstaat er direct een half balletje. Zet op een stuk bakpapier.
 • Hak de chocolade in stukken en smelt au-bain marie. Prik met een satéprikker in het speculaasballetje en gebruik je andere hand om met een lepel de chocolade eroverheen te gieten. Houd even boven de kom om overtollig chocolade eraf te laten druipen. Zet terug op het bakpapier en dicht het gaatje van de satéprikker met een beetje chocolade.
 • Hak het amandelschaafsel fijn. Strooi over de salted caramel speculaas truffels.
 • Bewaar op een koele, donkere plek in een afgesloten bank. Bij voorkeur niet in de koelkast, want dan wordt de chocolade dof.

Linda’s Tips

 • Tip: wil je het pakje MonChou in 1x opmaken? Doe dan alle ingrediënten maal 3 en maak een grote batch speculaas truffels. Ik bedenk ondertussen een ander recept om het pakje MonChou mee op te maken.
salted caramel speculaas truffels

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.