5 uit 1 beoordeling
bereiding 5 minuten

Salie pesto

Zelf salie pesto maken met verse salie blaadjes uit de tuin. Het leuke is dat je het hele jaar kunt blijven oogsten, want een salieplant is winterhard. Koop eenmalig een plantje en daar heb je wel 2-3 jaar plezier van. Zet dit net als een rozemarijn plant in je tuin of op het balkon. Dit is een stuk goedkoper dan iedere keer losse flowpacks kopen.

Pesto maken van salie

Pesto maken is altijd een goed idee en dit kan ook goed met verse salie. Deze pesto is net even anders. Je gebruikt geen basilicum maar salie. Daarbij zijn de pijnboompitten vervangen door walnoten. Dit maakt de pesto direct budgetvriendelijker. Daarbij is de Parmezaanse kaas verruilt door Grana Padano. Dit is een harde Italiaanse kaas en is milder en zachter van smaak. Het is eigenlijk een look-a-like Parmezaanse kaas die vriendelijker voor de portemonnee is. Kijk wat bij je past.

Ingrediënten salie pesto

Bij een authentieke pesto gebruik je een vijzel voor het stampen van alle ingrediënten. Dat vind ik te veel werk, dus ik laat de hakmolen van de staafmixer zijn werk doen. Zo is de salie pesto met walnoot binnen 5 minuten klaar.

Pesto met de staafmixer

Mijn salie plant begint behoorlijk uit de klauwen te lopen, dus het is tijd om vaker met salie te koken. Op de blog staan al een paar lekkere recepten. Mijn favoriet is biefstuk met saliejus. Salie is ook te gek in deze ravioli.

Salie pesto maken

Salie pesto

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 30 gram Grana Padano
  • 25 gram geroosterde walnoten
  • 15 gram verse salie blaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • snufje zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je salie pesto?

  • Doe alle ingrediënten in de hakmolen van de staafmixer of in een keukenmachine en mix tot een homogene massa. Proef om te zien of de pesto goed genoeg voor je op smaak is. Voeg gerust meer kaas, walnoten, salie of een snufje zout 

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.