Lunchtime! Vandaag staat een salade met tonijn en avocado op de planning. Deze simpele salade met tonijn uit blik, ei en avocado zet je in een handomdraai op tafel.
Via Instagram krijg ik regelmatig reacties op mijn lunchsalades. De veronderstelling is dat een salade maken veel tijd kost. Deze salade met tonijn, avocado en ei is juist zo klaar. Daarbij zijn de gebruikte ingrediënten lekker toegankelijk.
Salade met tonijn uit blik
Lunchen doe ik graag met groente én eiwitten. De eiwitten zorgen voor de nodige verzadiging, waardoor je het beter kunt volhouden tot aan het avondeten. Tonijn uit blik is een goede bron van eiwitten en om die reden een ideale aanvulling voor in een salade.
Naast de sla en tonijn maak je de salade compleet met tomaten, komkommer, gekookte eieren en avocado. Met deze producten maak je een super simpele en smaakvolle salade voor de lunch. Voor de dressing doe ik een suggestie met olijfolie, limoen en honing. Gebruik gerust een andere favoriete dressing die bij je past.
Naast deze salade met tonijn, zijn er nog meer salades die ik graag eet tijdens de lunch. Test onderstaande recepten eens uit:
- Witlofsalade met appel en kip
- Salade met bieten, feta en linzen
- Spinazie salade met druiven en linzen
Salade met tonijn en avocado
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 tomaten of 4 trostomaten
- 1/2 komkommer
- 1 blikje tonijn op water MSC
- 150 gram sla naar keuze
- 1 avocado
Dressing
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel limoensap alternatief is azijn
- 2 theelepels honing
- snufje peper en zout
Extra nodig
Bereiding
- Kook de eieren in 6 minuten hard.
- Snijd de tomaten in stukjes en snijd linten met een kaasschaaf van de komkommer. Je kunt de komkommer ook in blokjes snijden, als je wilt.
- Maak een dressing van de olie, limoen en honing. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
- Neem nu twee lekvrije bakken om de ingrediënten te verdelen. Vul de bak met een eitje, tomaten, komkommer linten, half blikje tonijn, sla en avocado. Doe de dressing in twee kleine potjes en zet dit in de bakken erbij. Zet de twee bakken in de koelkast. Hussel de ingrediënten pas door elkaar als je gaat lunchen.
- Een avocado verkleurt snel. Mijn voorkeur is om de avocado vlak voor de lunch te snijden. Bij deze geef ik je een paar tips als je de salade in zijn geheel wilt voorbereiden. Maak je de salade in de ochtend voor de lunch? Snijd de avocado door de midden en snijd de helft in blokjes en besprenkel met citroensap om het verkleuren enigszins tegen te gaan. De andere helft van de opgesneden avocado met pit bewaar je in een apart bakje. Leg stukjes ui op het groene vluchtvlees en zet de avocado in een bakje in de koelkast. Zo geniet je de tweede dag van een lekkere avocado. De ui geeft geen smaak af aan de vrucht.
Linda’s Tips
- Tip: kook een aantal eieren op een vast dag in de week en bewaar ze in de koelkast. Zo kun je altijd direct een eitje pakken voor de lunch of bij het ontbijt.
Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.
Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor