• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Andijvie salade met avocado en kip

andijvie salade met avocado

augustus 16, 2016 door Linda Reageer

Yes, nu ik terug ben van vakantie heb ik zo’n behoefte aan groente. Ik had grootste plannen met salades eten op de camping. Er is weinig van terecht gekomen. Nu thuis maak ik het goed en de andijvie salade met avocado en kip is de eerste in de rij.

Andijvie is een typische zomer groente. Yep, dat wist ik tot een paar jaar geleden ook niet. Vroeger maakte mijn moeder gekookte andijvie met een maizena papje. Kennen jullie dat ook? Brrh, ik krijg er rillingen van als ik er aan denk.

andijvie salade met avocado

Rauw in een lunch salade is deze groente juist lekker knapperig. En gecombineerd met avocado, gerookte kip en walnoten kan het niet eigenlijk niet misgaan. In een handomdraai maak je deze gezonde lunch salade.

Andijvie salade met avocado en kip

voor 1 persoon

  • 100 gram andijvie
  • 1/2 avocado
  • 50 gram kipfilet
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 eetlepel mango azijn (ik gebruik deze)

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de andijvie in dunne reepjes en was goed.
  2. Snijd de avocado doormidden en bewaar een helft in de koelkast. Snijd de andere helft in blokjes.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Rooster de walnoten eventueel een paar minuten in een droge pan. Dit hoeft niet, het ligt eraan hoeveel tijd je hebt.
  5. Maak een dressing van de olijfolie met de azijn.
  6. Hussel nu alle ingrediënten door elkaar.

Tip: de mango azijn maakt de salade helemaal af. Vervang eventueel door een frisse ciderazijn.

Tip: natuurlijk zijn stukjes mango ook lekker voor erdoor. Mocht je geen avocado lusten dan is dat een handig alternatief.

andijvie salade met avocado

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Snapchat | Pinterest | Bloglovin’  | Google+

Onderwerp: LUNCH Tags: andijvie recepten, broodloze lunch recepten, gezond lunchen, gezonde lunch recepten, gezonde lunch salade, gezonde lunchsalade

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Amuse Hollandse garnalen in een glaasje Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
  • Hartige taart met kip en Boursin Hartige taart met kip en Boursin
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17893033330433959 🥂 FEESTELIJKE BORRELPLANK 🎄Voor borrelhapjes kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Vandaag deel ik een feestelijke borrelplank met 3 dips: een zalmforel dip, een mini kaasfondue en een chili roomkaas dip. 
Naast de 3 recepten zal ik je vertellen, hoe ik een feestelijke borrelplank samenstel.

Dips mogen zeker niet ontbreken op mijn plank. Ik serveer er dit keer geen (stok)brood bij, want ik houd het graag luchtig. Op de borrelplank zie je een verzameling Haust Flatbread. Dit zijn stoere toastjes in een handig dipformaat.
#toast #opmooiemomenten #samenmethaust #samenwerking #kerst #borrelplank #borrel #hapjes
Instagram post 17864067031581266 VOORGERECHT: GEITENKAAS PAKKETJES 🎄 Vandaag praat ik jullie even bij over de kerstrecepten van dit jaar, onder het genot van een lekker hapje: de geitenkaas pakketjes in filodeeg met een heel bijzonder ingrediënt.

Net als andere jaren heb ik allerlei losse gerechtjes bedacht, zodat je lekker kunt mixen en matchen met je eigen favoriete recepten. Wat kun je dit jaar verwachten?

Op de planning staan twee voorgerechten, een feestelijke borrelplank en twee hoofdgerechten waarvan 1 zelfs vegan! Voor het dessert staan twee heerlijke recepten klaar en ook wordt het kerstontbijt niet vergeten. Daarbij komt er nog een mooi artikel online, hoe je zorgt voor zo min mogelijk stress met kerst. Ik heb er helemaal zin in!

Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/geitenkaas-pakketjes-in-filodeeg/ #kerst #kerst2019 #voorgerecht #vegetarisch #geitenkaas #hapjes
Instagram post 17849072620739220 5 X Makkelijke bladerdeeghapjes~ Bladerdeeghapjes, wie is er ook dol op? Met slechts een paar ingrediënten maak je deze makkelijke bladerdeeghapjes voor bij de borrel. Mijn ervaring is dat een lekkere warm hapje altijd goed wordt ontvangen. 
Voor dit blog zijn de 5 best bekeken bladerdeeg hapjes geselecteerd. Het favoriete hapje van manlief met chorizo zit er natuurlijk bij. Persoonlijk ben ik dol op het vegetarische hapje met geitenkaas, munt en courgette. En de kids? Zij kiezen voor de zelfgemaakte mini worstenbroodjes.  Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/5-x-makkelijke-bladerdeeg-hapjes-voor-bij-de-borrel/ #hapjes #borrelhapjes #borrel #weekend #tgif #borrelen #bladerdeeg
Instagram post 17854498639673868 HARTIGE TAART MET KIP EN BOURSIN ~ iemand zin in een stuk taart? Dit is meer mijn piece of cake. Hartig, I love it!  Een quiche deze feestmaand is altijd een goed idee toch? Ik heb de inspiratie voor dit recept van manlief. Een paar weken geleden maakte hij voor het eerst verse pasta in de nieuwe keuken. De ingrediënten van de saus heb ik in de taart gestopt. Van te voren wist ik eigenlijk al dat de combinatie van gerookte spekjes, kipfilet, kastanje champignons, pesto en een kuipje Boursin een dikke hit zou zijn. Het commentaar thuis: de heren voor de taart voor hun twee te klein.... Zelf maken? Check de link in de bio of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/hartige-taart-met-kip-en-boursin/ #recepten #avondeten #hartigetaart #quiche #boursin #watetenwevandaag #lekkermakkelijk
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld