Andijvie salade met avocado en kip

Yes, nu ik terug ben van vakantie heb ik zo’n behoefte aan groente. Ik had grootste plannen met salades eten op de camping. Er is weinig van terecht gekomen. Nu thuis maak ik het goed en de andijvie salade met avocado en kip is de eerste in de rij.

Andijvie is een typische zomer groente. Yep, dat wist ik tot een paar jaar geleden ook niet. Vroeger maakte mijn moeder gekookte andijvie met een maizena papje. Kennen jullie dat ook? Brrh, ik krijg er rillingen van als ik er aan denk.

andijvie salade met avocado

Rauw in een lunch salade is deze groente juist lekker knapperig. En gecombineerd met avocado, gerookte kip en walnoten kan het niet eigenlijk niet misgaan. In een handomdraai maak je deze gezonde lunch salade.

Andijvie salade met avocado en kip

voor 1 persoon

  • 100 gram andijvie
  • 1/2 avocado
  • 50 gram kipfilet
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 eetlepel mango azijn (ik gebruik deze)

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de andijvie in dunne reepjes en was goed.
  2. Snijd de avocado doormidden en bewaar een helft in de koelkast. Snijd de andere helft in blokjes.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Rooster de walnoten eventueel een paar minuten in een droge pan. Dit hoeft niet, het ligt eraan hoeveel tijd je hebt.
  5. Maak een dressing van de olijfolie met de azijn.
  6. Hussel nu alle ingrediënten door elkaar.

Tip: de mango azijn maakt de salade helemaal af. Vervang eventueel door een frisse ciderazijn.

Tip: natuurlijk zijn stukjes mango ook lekker voor erdoor. Mocht je geen avocado lusten dan is dat een handig alternatief.

andijvie salade met avocado

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.