Project #backtonormal+ kookboeken winactie

Yes, het nieuwe jaar is begonnen. Na al die borrelhappen en kerstrecepten snak ik weer naar gewoon eten. Lekker veel verse groente en water in plaats van wijn. Daarbij ben ik ook klaar met het cocoonen binnen op de bank. Het lijf mag wel weer in beweging komen. De maand januari staat in het teken van #backtonormal. En ik geef jullie nog een extra steuntje in de rug met een toffe winactie met allerlei “gezonde boeken”.

Maar even terug naar zaterdagavond. Hebben jullie een fijne jaarwisseling gehad? Wij vieren Oud en Nieuw altijd met 8 gezinnen. En wij hebben een 21 jaar oude traditie: het kledingadvies is black tie! Goh, ik moest wel even een drempel over om die gala jurk weer aan te doen. Om nu te zeggen dat ik mij er echt lekker in voelde…

Tijd om de riem weer aan te trekken en normaal te eten. Net als vorig jaar ga ik weer #backtonormal. Ik doe dit niet alleen, Reny van Mind Your Feed pakt ook de handschoen weer op. Los van elkaar zullen wij jullie de komende maand inspireren met heel veel lekkere, lichte recepten om het normale leven weer op te pakken. Nieuw dit jaar is het weekmenu. Op zaterdag kun je op beide blogs een mooi overzicht verwachten met recepten voor die week.

back to normal

Het #backtonormal project is zeker geen challenge en ook geen dieet. Ik heb voor mezelf mijn eigen speerpunten bedacht. Waarschijnlijk heb jij ook zo je aandachtspunten. Nu even met de billen bloot. Dit zijn mijn punten:

Meer water drinken

Oeps, het water drinken heb ik ZWAAR verwaarloosd. In plaats hiervan heb ik veel en veel te veel koffie gedronken. Het is echt jaren geleden dat ik zo’n hoge cafeïne intake heb gehad. Eerst ga ik terug naar maximaal 3 koppen koffie en de Dopper fles met water komt terug op mijn bureau.

fruitwater recepten

Meer groente

Groente – mijn eigen paradepaardje – waar zijn jullie de afgelopen weken geweest? Geen idee, maar niet op mijn bord in ieder geval. In de middag heb ik snel een boterham naar binnen gewerkt en zelfs dat plakje komkommer kon er niet vanaf. En ik heb geen idee wanneer ik voor het laatst een lunchsalade heb gegeten…

Meer bewegen (3 x in de week)

Mijn sportactiviteiten wisselen nog net iets te veel. Tot en met de eerste week van december lukt het aardig om 2 keer per week te sporten. Ik heb ook iets nieuws ontdekt: FunXtion. In een half uurtje tijd train je in een klein groepje in een hoge intensiteit. In een woord: ZWAAR! Vaak heb ik dagen erna nog spierpijn. Maar goed, dit wil ik echt 2x per week gaan doen en daarnaast wil ik graag ook buiten bewegen. Alleen heb ik niet zoveel zin in hardlopen, dus ik ga even nadenken hoe ik dit wil opvullen.

uitleg Bikini Body Guide Kayla Itsines

Meer variëren

Mijn eetpatroon is een beetje eentonig geweest. Naast de vele kerstrecepten heb ik regelmatig dezelfde gerechten op tafel gezet. De kids klaagden er al over… Ik wil mezelf uitdagen om bepaalde typische wintergerechten net eens even anders te maken. Daarbij pak ik mijn weekmenu er weer bij, zodat ik meer varieer.

Geen alcohol

De maand januari staat bij ons altijd in het teken van zero alcohol. Dus ook niet op feestjes, etentjes of wat dan ook. Dit is soms best een uitdaging. Bij de check van onze agenda willen manlief en ik graag begin januari een “wildcard” inzetten. Bij de inzet van elke “wildcard” duurt de periode automatisch 5 dagen langer duurt. Nou dat is een mooie stimulans.

Meer ME-time

Net als vorig jaar is dit een belangrijk punt voor mij. De balans werk/privé is niet altijd helemaal juist. Afgelopen jaar is het al wel een stuk beter gegaan. Zo werk ik ‘s avonds bijvoorbeeld nauwelijks meer. Ik kan mij dan vaak niet meer concentreren en maak nog meer type en spelfouten dan normaal. Daarbij is woensdag mijn “vrije dag” geworden en probeer ik niet te werken. Het is voor mij van belang om afstand te nemen van het werk, zo kan ik beter schrijven. Maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering.

5 tips voor relaxte feestdagen

De hele maand januari krijgen bovenstaande punten meer dan mijn aandacht. Daarbij zal ik weer opschrijven wat ik eet en noteer ik ook wanneer ik sport. Zo kan ik de vorderingen beter monitoren. Lijkt het jullie leuk om mee te doen? Nou dan kan hoor. Je hoeft je nergens in te schrijven of wat dan ook. Blijf gewoon onze blogs in de gaten te houden en je krijgt genoeg inspiratie. Deel jouw #backtonormal project via social media. Gebruik de hashtag #backtonormal of tag mij (LekkeretenmetLinda) dat vind ik geweldig.

Winactie gezonde kookboeken

Om jullie een steuntje in de rug te geven, deel ik gezonde kookboeken uit. Mijn kast puilt uit en ik maak er graag een ander blij mee. Welke boeken doen zoals mee?

Winactie
Hoe maak je kans op 1 van de 4 boeken:

  • Laat onder aan deze post weten waarom je graag het boek wilt winnen, met een geldig e-mailadres.
  • Natuurlijk ben jeFacebook vriend van Lekker eten met Linda of volg jij,Pinterest, Twitter, of Bloglovin’
  • De actie loopt tot en met zaterdag 7 januari 12:00 uur
  • Sharing is caring ♥

Zorg dat je een geldig e-mail adres achterlaat. Op die manier neem ik contact met je op. Let op, heb je een hotmail adres dan kan mijn mail bij in de spam terecht komen.

backtonormal

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.