Happy new year

Lieve allemaal, het nieuwe jaar is begonnen! Ik heb er zo’n zin in. Afgelopen jaar was geweldig en ik ben benieuwd wat 2017 voor mij in petto heeft. Nu ben ik er van overtuigd dat je je dromen moet uitspreken. Zelfs concreet maken, anders blijven het maar losse flodders in je hoofd. Elk jaar rond deze tijd neem ik afscheid van het jaar ervoor en maak ik plannen voor het nieuwe jaar. Laat ik je even vertellen hoe ik dit doe:

Heb je 16 minuutjes over? Ga er even voor zitten en neem even de tijd voor jezelf.

Stap 1: schrijf minstens 16 dingen op waarvoor je dankbaar bent in 2016. Dit kan van alles zijn. Van dingen die je gedaan hebt of juist niet, mensen die je ontmoet hebt of gebeurtenissen. Inzichten die je kreeg, groot of klein.

Stap 2: Schrijf minstens drie dingen op die je wilt verwelkomen in 2017. Dit kan zijn mensen, ervaringen, veranderingen in je leven. Wat wil je dat het nieuwe jaar jou brengt? Ik zie dit echt als een soort persoonlijke doelstellingen.

Het is van belang dat je zo concreet mogelijk bent. Een voorbeeld: schrijf liever niet op “ik wil fit zijn” maar wel “ik wil in mei 5 kilometer achter elkaar kunnen hardlopen”

Stap 3:Schrijf drie dingen op die je NU al kunt doen. Dit zijn kleine acties, waardoor je doel voor 2017 dichterbij komt. Plan die acties ook echt in de komende weken.

Inmiddels doe ik deze “oefening” al sinds 2011. Het is zo fijn om even terug te kijken en allerlei mooie kleine momenten van het jaar op papier te zetten. Daarbij zorgen de 3 doelstellingen ook echt voor een concreet doel. Ze hangen bij mij zelfs naast mijn bureau!

Maak er een mooi jaar van! Enne doe elke dag iets dat jou gelukkig maakt.

Liefs, Linda

De oefening krijg ik elk jaar weer doorgestuurd door coach Miriam van Kreij

Bron header Shutterstock

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.