Het is weer dinsdag en tijd voor een lekker lunch recept. Al kun je deze pompoen wraps met geitenkaas en spinazie ook als avondeten serveren natuurlijk.
Wraps voor het middageten vind ik altijd één groot feestje. Normaal leef ik mij graag uit met de vulling. Het zijn zo altijd net kleine taartjes. Dit keer heb ik het beslag onder handen genomen. Naast het meel wilde ik eens weer eens groente in het beslag toevoegen. Op het moment ik in de ban van pompoen. De pittige pompoen dip met gebakken platbrood staat al online en het weekend heb ik ook een cake met deze groente gebakken. Wordt vervolgd.
De smaak van pompoen past perfect bij de geitenkaas en spinazie en daar kan eigenlijk niks mis mee gaan. Je kunt er ook voor kiezen om de pompoen niet in het beslag te verwerken maar als topping te gebruiken. Laat de blokjes groente dan intact en pureer niet.
Pompoen wraps met geitenkaas en spinazie
Ingrediënten
- 200 gram pompoen (diepvries of vers)
- flinke snuf gember
- 2 eieren
- 200 gram volkoren meel
- 300 – 400 ml amandel melk
- olijfolie
- 4 eetlepels zachte smeerbare geitenkaas
- 4 handen spinazie
Bereiding
- Ik kies voor gemak en heb koelverse pompoen gebruikt. Wat ik ook fijn vind is pompoen uit de vriezer. Volg de kooktijd op, zoals vermeld op de verpakking. Giet de pompoen af en laat goed uitlekken. Stamp fijn en breng op smaak met een flinke snuf gember.
- Maak een beslag van de pompoenpuree, de eieren, het meel en een groot gedeelte van de melk. Klop goed door elkaar. De pompoen puree is van zichzelf vochtig. Kijk even aan de hand van het beslag of je alle amandelmelk dient toe te voegen of niet.
- Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de pompoen wraps niet te dik en op een middelhoog vuur gaar en goudbruin.
- Besmeer met een eetlepel geitenkaas en strooi een hand spinazie erover.