3 uit 53 beoordelingen

Nacho’s recept van de skottelbraai

Nacho’s uit de oven, wie kent dit niet? Vandaag heb ik een nacho’s recept van de skottelbraai voor je om ook op vakantie nacho’s te maken. Elke vakantie nemen wij de skottelbraai mee. Het is een handig multi functioneel apparaat. Het is een barbecue, wok, gril en bakplaat in één. Met behulp van de deksel van de skottelbraai creëer je een soort oventje, ideaal voor dit nacho’s recept.

Nacho’s maken

Nacho’s maken uit de skottelbraai is makkelijker dan je denkt. Net als thuis, bak je het gehakt en de groente. Vervolgens verdeel je de tortilla chips en de kaas over het gehakt en sluit je de skottel af met de deksel. Gebruik eventueel aluminium folie om de nachoschotel mee af te dekken indien je geen deksel hebt. Een paellapan is hiervoor het meest geschikt vanwege de opstaande rand. Echt deze nacho’s zijn zo eenvoudig om te maken.

Nachoschotel met gehakt

In welk land je verblijft dit jaar, alle ingrediënten kun je in de lokale supermarkt vinden. Mocht je geen kruiden van thuis meenemen, gebruik dan een (gedeelte van) een zakje kant en klare tacokruiden. Eet je de nacho’s als avondeten? Kook er nog wat rijst bij of maak een groene salade.

Op zoek naar nog meer vakantie recepten? Elk jaar maak ik een aantal nieuwe recepten voor de serie campingrecepten.

Download hieronder het gratis E-book met camping recepten voor meer inspiratie.

E-book Koken op de camping

15 makkelijke recepten voor op de camping. Op vakantie willen we graag makkelijk en vooral lekker eten. In dit kookboekje maak ik graag gebruik van lokale ingrediënten of ik maak een campingversie van een klassieker. Het liefst met zo min mogelijk ingrediënten en een simpele bereiding.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
e book koken op de camping
Nacho's met gehakt

Heb jij ook een skottelbraai voor op vakantie? Bekijk dan dit feta pasta recept eens. Dit is ook zo’n heerlijke vakantie maaltijd.

Nacho’s recept van de skottelbraai

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • 4 tomaten
  • olijfolie
  • 500 gram gehakt
  • 2 eetlepels Mexicaanse taco kruiden Euroma
  • 4 tomaten
  • 310 gram kidneybonen
  • 310 gram maïs
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram nacho chips
  • 200 gram geraspte kaas
  • voor erbij: guacamole salade en of gekookte rijst

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Zorg eerst dat alle groente is gesneden. Hak de knoflook fijn, snijd de uien en paprika in stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwarm de skottelbraai met skottel of paellapan met een scheutje olijfolie. Rul het gehakt goudbruin. Voeg de kruiden, knoflook, uien, paprika en tomaten toe en roerbak 5 minuten.
  • Spoel ondertussen het blik kidneybonen en mais af. Verwarm kort mee in de pan. Zorg dat al het vocht uit de skottel is verdampt, zodat de nacho’s straks niet vochtig worden. Breng de nachoschotel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de nacho chips over het gehaktmengsel, strooi de kaas erover en sluit af met de deksel van de skottelbraai en zet het vuur laag. Het nacho’s recept is klaar zodra de kaas is gesmolten. Dit duurt een kleine 10 minuten. Serveer direct met guacamole en eventueel een salade of gekookte rijst.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.