De zomermaanden neem ik even vrij van het weekmenu. In plaats daarvan kom ik elke zaterdag met makkelijke campingrecepten. In mijn gratis E-book “Koken op de camping” staat onder andere deze makkelijke salade niçoise.
Een salade niçoise is een heerlijk Frans recept, dat op menig menukaart staat. Voor op de camping heb ik een makkelijke versie gemaakt. Je hebt nu eenmaal niet alle tools binnen handbereik zoals thuis. Toch wil ik graag lekker eten, zonder al te veel moeite. Hoe fijn is het dan om groente en vis uit blik te gebruiken?
Daarbij heb ik met temperaturen boven de 25 graden niet zoveel behoefte aan een warme hap. Een goed gevulde maaltijd salade past dan beter bij mij. Serveer er stokbrood bij en klaar ben je.
Ben je op zoek naar meer makkelijke vakantie recepten? Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten.
Makkelijke salade niçoise
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 blikjes tonijn
- 2 blikken haricots verts of 400 gram vers gekookt
- 1 kleine rode ui
- 400 gram cherrytomaatjes
- 4 eetlepels zwarte olijven
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 theelepels mosterd Dijon
- 3 theelepels honing
Voor erbij
Bereiding
- Kook de eieren. Snijd in plakjes.
- Laat de tonijn en haricots verts uitlekken.
- Snijd de rode ui fijn, de cherrytomaatjes in vieren en de olijven in ringetjes.
- Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en honing.
- Meng alle ingrediënten, behalve de eieren, door elkaar. Verdeel over 4 borden en leg de plakjes ei erop.
Linda’s Tips
- Tip: dit is een makkelijke camping salade niçoise met stokbrood. Als je wilt kun je ook nog ansjovis (uit blik), gekookte aardappeltjes of sla toevoegen.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.