Liebster Award

Yeah, ik heb een prijs gewonnen: de Liebster Award! Deze award is een virtueel award voor bloggers met minder dan 1000 volgers of die nog niet zo lang aan het bloggen zijn. Je krijgt 11 persoonlijke vragen die je beantwoordt en vervolgens stel je 11 nieuwe vragen aan (max) 5 andere bloggers. Het idee is om de persoon achter de blog kennen. En het mooie is, ik ben niet 1 x genomineerd maar zelfs 2 x. De eerst ontving ik van Tessa I am cooking with love de ander van Em van Em’s Real Food. Ik zal dus niet 11 maar 22 vragen beantwoorden! Wil je iets meer weten van het gezicht achter Lekker eten met Linda? Lees dan snel verder.

De vragen van Tessa van I am cooking with Love

1. Hoe lang blog je al en wat is de reden dat je begonnen bent?

Ik ben half september 2013 begonnen met bloggen. Ik coach mensen naar een lekker en gezond(er) eetpatroon. Stap voor stap kleine aanpassingen in het eetpatroon doorvoeren. Soms heb je een kleine wijziging in je eetpatroon nodig om een groter doel te bereiken. Je hoeft niet radicaal je eetpatroon om te gooien. De bedoeling is dat je het blijft volhouden. En elke stap die je naar een gezond & lekker eetpatroon zet is er één. Met toegankelijke recepten en tips wil ik laten zien hoe je dit in de praktijk kan toepassen. Het doel is om je fit(ter) en gezond(er) te voelen.

2. Welk gerecht wil je ooit nog maken maar is er nog niet van gekomen?

Pfff, ik heb een enorme whish list met ideeën voor mijn blog. De tijd ontbreekt mij, net als iedere andere blogger om ze allemaal af te werken. Verder zou ik ook wel eens zelf macarons (ok, niet zo gezond) willen maken. Maar ook eens zelf brood (de woeste knoest) bakken uit Ikbakgeweldig, jijtrouwensook.

3. Stel je mag gratis 10 minuten in een kookwinkel winkelen. Welke 3 dingen gaan als eerste in je mandje/kar?

De droom van iedere foodie is om gratis te shoppen in een kookwinkel. Hier word ik heel hebberig van en hoef ik ook niet lang over na te denken. Als eerst scoor ik een Kitchen Aid met zoveel mogelijk accessoires. Vervolgens ren ik naar de slowjuices en trek daar een mooi exemplaar uit het schap. Als laatste ga ik voor extra vriend in de keuken, een mooie keukenmachine.

4. Kookte of bakte je als kind ook? Zo ja, wat maakte je dan zoal?

Als kind heb ik niet veel gebakken. Mijn moeder is net als ik, meer van de hartige trek. Mijn repertoire bestond uit veel Hollandse pot. Mijn ouders waren beide winkeliers en laat thuis. Ik zorgde er dan ook voor dat het eten klaar stond, zodat wij direct konden aanvallen.

5. Heb je vaste adresjes waar je producten haalt? Welke en waar?

Ik woon al jaren met veel plezier in een Vinex wijk. Het enige nadeel is dat ik voor de speciale winkeltjes altijd het dorp uit moet. Dagelijkse boodschappen doe ik bij de supermarkt. Voor mijn groente en fruit ga ik graag naar de streekwinkel. In een nieuw winkelcentrum, kan ik terecht kan bij een goede bakker, visboer en slager. Verder zorg ik dat ik een goede basisvoorraad heb, die ik eens per maand aanvul. Mijn oosterse spullen koop ik bij Toko Centraal in Utrecht. Ook bezoek ik graag de markt (Vredenburg) voor verse vis en de wijk Lombok voor Turkse/Marokkaanse winkeltjes.

6. Kerst komt eraan. Krijg je mensen over de vloer of ga je uiteten in een restaurant. Of ga je naar vrienden. Wat ga je die dagen doen?

Kerst vier ik eigenlijk altijd met familie, vrij traditioneel. In het verleden gingen wij ook wel eens uiteten. Alleen is dat met kerst altijd zo formeel. Persoonlijk houd ik daar niet zo van. Ik vind het fijn om uit te waaien op het strand of even naar het bos. En dan lekker met elkaar aan tafel, een maaltijd bereid met liefde & aandacht eten.

7. Welk gerecht op je blog wordt het meest bekeken?

Het grappige is dat het best bekeken item om mijn blog geen recept is maar 10 slimme wijzigingen in je eetpatroon. Het best bekeken recept is mijn bananen walnoot ijs. Ideaal om rijp fruit in te verwerken, dat normaal in de afvalbak beland. Zonder suiker en je hebt er geen ijsmachine voor nodig!

8. Heb je groene vingers?

Ha, ik ben zeker geen Rob de tuinman. Ik heb er zelfs een beetje hulp bij nodig. Sinds 2 jaar heb ik een (mini) moestuin van Moesie de Moestuin coach. Je koopt er een pakket met zaadjes en krijgt elke week instructies wat te doen. Ik vind het geweldig om met mijn handen in de aarde te wroeten. De groente en kruiden uit eigen tuin smaken ook zoveel lekkerder.

9. Welk gerecht op je blog is jouw favoriet?

Goh, best lastig al die keuzes. Wil ik snel en toch lekker en verantwoord eten, dan kies ik voor de kikkererwten curry. Als ik wat meer tijd hebt, maar ik graag deze ricotta spinazie lasagne. Deze is bij iedereen in het gezin favoriet.

10. Heb je huisdieren?

Huisdieren, dat is een gevoelig onderwerp hier thuis. Ik ben gek op dieren om naar te kijken, maar niet om in huis te hebben. Wij hebben 2 goudvissen en dat vind ik persoonlijk al spannend zat. Tot groot verdriet van mijn vent en kinderen.

11. Heb je nog culinaire plannen zoals bijvoorbeeld het volgen van een workshop of foodfestival oid?

Ik zou heel graag een workshop fotografie en styling van Simones Kitchen en Alexandra Schijf. Maar ik wil eerst nog meer ervaring opdoen, los van de centen die ik nog moet verdienen 🙂

Zo en dan nu de vragen van Em van Em’s Real Food

1. Beschrijf je kookstijl eens in vijf woorden?

Lekker, gezond, praktisch, toegankelijk, liefdevol

2. En jezelf?

Sociaal, enthousiast, pittig, pragmatisch en een tikkeltje ongeduldig.

3. Wat vind je het meest interessante ingrediënt om mee te werken?

Jeetje, wat een lastige vraag. Ik vind vis toch wel een van de interessante ingrediënten om mee te werken. En ik vind het kicken om groente zo lekker klaar te maken, dat je vlees niet mist.

4. Van wie heb je leren koken?

Ik heb van mijn ouders leren koken. Mijn moeder heeft mij alle basistechnieken geleerd. Niet alleen het koken zelf, maar juist ook het snijwerk dat erbij komt kijken. Mijn vader is slager, hij heeft mij alles geleerd over vlees. Na de komst van mijn dochter heeft Jamie Oliver mijn repertoire uitgebreid. Ik ging minder werken en nam meer tijd om een lekkere maaltijd te bereiden. Door Jamie kook ik meer met verse kruiden en groenten.

5. Wat is je favoriete keukengereedschap?

Mijn grote vriend in de keuken is de Microplane schaaf. Deze neem ik zelfs mee op vakantie. Ik rasp er van alles op, maar met name Parmezaanse kaas.

6. Wat is je guilty pleasure?

Mijn guilty pleasure is kaas. Het liefst eet ik de hele dag door kaas. Ik ben met name gek op oudere kaas met een lekkere pittige bite. In een restaurant kijk ik ook altijd of er een kaasplank op het menu staat. Alleen vind ik dat vrij machtig na een lekkere maaltijd. Ik deel graag een plankje om het “leed” (lees: vet op de heupjes) wat te verzachten.

7. Hoe ziet je keuken eruit?

Keuken 008

Nou zo ziet mijn keuken eruit. Alleen niet altijd zo netjes opgeruimd zoals nu voor de foto.

8. Wat lust je absoluut niet?

Mijn probleem is dat ik eigenlijk ALLES lust. Het enige waar ik van gruwel is een vetrandje bij vlees. Als ik daar een hap van neem, spuig ik het direct weer uit. Maar dat is dan ook het enige.

9. Wat is het raarste dat je ooit gegeten hebt?

Het raarste dat ik ooit heb gegeten is hond. Schrik niet, dat was absoluut niet de bedoeling. Wij maakten onze eerste grote reis in Vietnam. In het pietoreske dorpje Hoi An lieten wij een aantal maatpakken maken. Als dank werden wij door de winkel getrakteerd op een maaltijd. Wij vragen ons nog steeds af of die dame nou “duck” zei of “dog” toen ons bordje leeg was….

10. Je wordt gebeld: er staan over een half uur opeens vier vrienden voor de deur om te komen eten. Wat maak je?

Een goed gevulde vriezer en voorraadkast zorgt ervoor dat ik snel een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Bij onverwacht bezoek maak ik een simpele zeevruchten pasta. Het recept zal ik snel eens posten. Alleen niet iedereen houd van schaal en schelpdieren. Dan komt toch mijn kikkererwtencurry weer om de hoek. Binnen 15 minuten klaar, dus heb ik alle tijd voor mijn bezoek.

11. Wat is je favoriete kookblog?

Via Bloglovin volg ik veel verschillende foodblogs. De een maakt nog mooiere foto’s dan de ander. Een voorbeeld voor mij is Uit Paulines Keuken. Qua buitenlandse sites raak ik enorm geïnspireerd door MyNewRoots van Sarah Britton. Zij zegt: “Just by making one change in the kitchen and you can change your life”. Elke verandering, hoe klein dan ook, is er één. Daar sta ik voor. Niet in één keer je hele eetpatroon omgooien. Maar volhouden door (minimaal) elke week een aanpassing door te voeren en vast te houden.

Tadada en wie heb ik dan genomineerd? Komt ie:

– Marijke & Femke van I am a foodie

– Diede van Chili&Chardonnay

– Anne Willemijn van Anne Willemijn

– Lisette van Kiwienzo

– Reny van MindYourFeed

en dan mijn vragen:

 1. Wat is je favoriete recept dat je moeder/vader vroeger voor je maakte?
 2. Wat is jouw definitie van gezond?
 3. Voor wie zou je graag eens willen koken en waarom?
 4. Wie is je grootste inspiratiebron/kookheld?
 5. Wat vind je zo leuk aan bloggen?
 6. Welk recept op je blog zou iedereen eens gemaakt moeten hebben?
 7. Wat is de raarste zoekterm in je statistieken geweest?
 8. Mogen we een kijkje nemen in je koelkast, liefst met foto? Welke ingrediënten heb je altijd in de koelkast staan?
 9. Wat is de beste tip voor in de keuken die je ooit van iemand hebt gekregen?
 10. Wat is jouw specialiteit?
 11. Tot slot, waar word je blij van?

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.