10 slimme wijzigingen in je eetpatroon

Soms heb je een kleine wijziging in je eetpatroon nodig om een groter doel te bereiken. Je hoeft niet radicaal je eetpatroon om te gooien. De bedoeling is dat je het blijft volhouden. En elke stap die je naar een gezond(er) & lekkere lifestyle zet is er één. Kijk eens naar deze 10 slimme wijzigingen in je eetpatroon.

Sommige stappen zijn vrij eenvoudig te zetten. Begin eens om alle witte rijst, pasta en tortilla’s te laten staan. Deze varianten zijn er allemaal ook in een bruine, volkoren variant te krijgen. Net zo lekker en door de langzame koolhydraten is je lijf langer bezig om dit te verwerken. Wel zo fijn, dan blijft je bloedsuikerspiegel beter in balans.

Laat kant en klaar fruitsap staan en probeer meer water te drinken. Geef een smaakje aan je water door er fruit & kruiden aan toe te voegen, zoals citroen en munt. Tsja, het is misschien even wennen, maar je zal de pure smaak snel waarderen.

Onze favoriet thuis is het gebruik van Griekse yoghurt in plaats van zure room. Ook al bevat Griekse yoghurt 10% vet, het is al de helft minder bij zure room. Hiermee maak je de basis voor je sausjes een stuk lichter en frisser. Mocht je liever minder vet gebruiken. Het merk Totall heeft ook een 0% variant in het assortiment. Je proeft het verschil niet!

Welke slimme wijzigingen ga jij in je eetpatroon doorvoeren? Ik ben benieuwd, laat het mij weten onderaan dit bericht.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.