• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Bananen walnoot ijs

Bananen walnoot ijs

september 19, 2013 door Linda 8 Reacties

Ken je dat van die rijpe bananen op je fruitschaal waar je niks meer mee kan? Niet (meer) weggooien, maar invriezen voor zelfgemaakt bananen walnoot ijs.  Je hebt er geen ijsmachine nodig en het is zo gepiept. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten.

Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol  vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).

Banaan en noten, een perfecte combinatie. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar je blij van wordt!

Bananen walnoot ijs

voor 2 porties:

  • 2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
  • klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
  • 1 theelepel geraspte kokos
  • optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
  2. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  3. Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
  4. Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
  5. Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.

Direct opeten of invriezen voor later gebruik.

Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.

Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DESSERT, DETOX, DETOX RECEPTEN, KERST, PASEN Tags: Bananen, IJs, ijs recepten, kokos, suikervrij, Walnoten, zuivelvrij

Lees Interacties

Reacties

  1. Iris zegt

    augustus 19, 2013 om 5:17 pm

    Gek als ik ben op noten kokos en chocolade – ga ik dit zeker een keer proberen. En die bananen over de datum lukt bij ons ook meestal wel… Kortom een supertip

    Beantwoorden
  2. Linda zegt

    augustus 19, 2013 om 7:28 pm

    Hi Iris, goed om te weten. Hier kan ik wel wat mee, want heb meer lekkere dingen op het menu met die combi. Houd blog in de gaten en ik zal je er extra op attenderen, ok? Groeten, Linda

    Beantwoorden
  3. bjorn zegt

    september 2, 2013 om 4:28 pm

    Mmm, dat was een smakelijk toetje.. Aardbeien erbij zijn ook lekker trouwens 🙂

    Beantwoorden
  4. joke zegt

    mei 1, 2014 om 12:24 am

    heerlijk idee, tot nu toe pureerde ik de banaan met kwark ga dit morgen proberen met de bruine bananen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 1, 2014 om 9:01 am

      Joke, ooh ja dat doe ik ook heel vaak. Gewoon wat kwark of yoghurt erbij en ander (diepvries) fruit. Ideaal.

      Beantwoorden
  5. Giot Emily zegt

    april 6, 2016 om 10:48 pm

    Vandaag eens uitgeprobeerd als dessertje… HEERLIJK!!!!!!!
    De bananen waren al erg bruin, waardoor het ijs superveel smaak had.
    De walnoten heb ik achterwege gelaten, omdat mijn man geen notenliefhebber is, maar de geraspte chocolade erbij maakte het wel lekker af.
    Ik vind het zelfs beter dan roomijs! En vooral: geen darmklachten achteraf.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 7, 2016 om 8:56 am

      Hi wat goed om te horen.

      Beantwoorden
  6. Giot Emily zegt

    april 6, 2016 om 10:55 pm

    Kan je dit ook met frambozen?

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.