Ken je dat van die rijpe bananen op je fruitschaal waar je niks meer mee kan? Niet (meer) weggooien, maar invriezen voor zelfgemaakt bananen walnoot ijs. Je hebt er geen ijsmachine nodig en het is zo gepiept. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten.
Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).
Banaan en noten, een perfecte combinatie. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar je blij van wordt!
Bananen walnoot ijs
voor 2 porties:
- 2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
- klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
- 1 theelepel geraspte kokos
- optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)
Hoe maak je het klaar:
- Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
- Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
- Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
- Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
- Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
Direct opeten of invriezen voor later gebruik.
Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.
Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
Gek als ik ben op noten kokos en chocolade – ga ik dit zeker een keer proberen. En die bananen over de datum lukt bij ons ook meestal wel… Kortom een supertip
Hi Iris, goed om te weten. Hier kan ik wel wat mee, want heb meer lekkere dingen op het menu met die combi. Houd blog in de gaten en ik zal je er extra op attenderen, ok? Groeten, Linda
Mmm, dat was een smakelijk toetje.. Aardbeien erbij zijn ook lekker trouwens 🙂
heerlijk idee, tot nu toe pureerde ik de banaan met kwark ga dit morgen proberen met de bruine bananen.
Joke, ooh ja dat doe ik ook heel vaak. Gewoon wat kwark of yoghurt erbij en ander (diepvries) fruit. Ideaal.
Vandaag eens uitgeprobeerd als dessertje… HEERLIJK!!!!!!!
De bananen waren al erg bruin, waardoor het ijs superveel smaak had.
De walnoten heb ik achterwege gelaten, omdat mijn man geen notenliefhebber is, maar de geraspte chocolade erbij maakte het wel lekker af.
Ik vind het zelfs beter dan roomijs! En vooral: geen darmklachten achteraf.
Hi wat goed om te horen.
Kan je dit ook met frambozen?