• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Bananen walnoot ijs

Bananen walnoot ijs

september 19, 2013 door Linda 8 Reacties

Ken je dat van die rijpe bananen op je fruitschaal waar je niks meer mee kan? Niet (meer) weggooien, maar invriezen voor zelfgemaakt bananen walnoot ijs.  Je hebt er geen ijsmachine nodig en het is zo gepiept. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten.

Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol  vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).

Banaan en noten, een perfecte combinatie. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar je blij van wordt!

Bananen walnoot ijs

voor 2 porties:

  • 2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
  • klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
  • 1 theelepel geraspte kokos
  • optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)

Hoe maak je het klaar:

  1. Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
  2. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  3. Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
  4. Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
  5. Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.

Direct opeten of invriezen voor later gebruik.

Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.

Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege.

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: Dessert, Detox, Detox recepten, Kerst, Pasen Tags: Bananen, IJs, ijs recepten, kokos, suikervrij, Walnoten, zuivelvrij

Lees Interacties

Reacties

  1. Iris zegt

    augustus 19, 2013 om 5:17 pm

    Gek als ik ben op noten kokos en chocolade – ga ik dit zeker een keer proberen. En die bananen over de datum lukt bij ons ook meestal wel… Kortom een supertip

    Beantwoorden
  2. Linda zegt

    augustus 19, 2013 om 7:28 pm

    Hi Iris, goed om te weten. Hier kan ik wel wat mee, want heb meer lekkere dingen op het menu met die combi. Houd blog in de gaten en ik zal je er extra op attenderen, ok? Groeten, Linda

    Beantwoorden
  3. bjorn zegt

    september 2, 2013 om 4:28 pm

    Mmm, dat was een smakelijk toetje.. Aardbeien erbij zijn ook lekker trouwens :-)

    Beantwoorden
  4. joke zegt

    mei 1, 2014 om 12:24 am

    heerlijk idee, tot nu toe pureerde ik de banaan met kwark ga dit morgen proberen met de bruine bananen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      mei 1, 2014 om 9:01 am

      Joke, ooh ja dat doe ik ook heel vaak. Gewoon wat kwark of yoghurt erbij en ander (diepvries) fruit. Ideaal.

      Beantwoorden
  5. Giot Emily zegt

    april 6, 2016 om 10:48 pm

    Vandaag eens uitgeprobeerd als dessertje… HEERLIJK!!!!!!!
    De bananen waren al erg bruin, waardoor het ijs superveel smaak had.
    De walnoten heb ik achterwege gelaten, omdat mijn man geen notenliefhebber is, maar de geraspte chocolade erbij maakte het wel lekker af.
    Ik vind het zelfs beter dan roomijs! En vooral: geen darmklachten achteraf.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 7, 2016 om 8:56 am

      Hi wat goed om te horen.

      Beantwoorden
  6. Giot Emily zegt

    april 6, 2016 om 10:55 pm

    Kan je dit ook met frambozen?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl